Niet alleen gebakken aardappeltjes zijn lekker op de gourmet, maar juist met gourmetten is het leuk en makkelijk om buiten de standaarddingen te denken. Bijvoorbeeld deze aardappelgratin is makkelijk voor te bereiden en ontzettend lekker en snel klaar op het gourmetstel.
0 Kommentare
Zijn jullie kinderen ook gek op wentelteefjes? Bij ons wel en deze sinterklaas versie van wentelteefjes is een goede afsluiter voor de intocht. Al moet ik eerlijk bekken dat ik niet weet of ze nog honger hebben na het snoepen van al het lekker dat op tafel stond tijdens de intocht.
Zaterdag is het (eindelijk) zo ver dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. De oudste van ons zit op school dus krijgt dit jaar alles goed mee. Ik krijg dus al weken de vraag wanneer Sinterklaas komt. Ze ook helemaal blij toen ze in de herfstvakantie mee mocht helpen met de Sinterklaas recepten.
Ik mag er vandaag weer een jaar bij op tellen. Ik ben 33 jaar oud geworden, daarom deel ik dit lekkere baksel met jullie.
Vorige week vrijdag kwam een nieuw stoofperen recept online. Als je dan toch lekkere stoofperen hebt staan (of bewust een kilo extra maakt) kun je er ook beter maar iets lekkers mee maken. Op een koude zondag een paar weken geleden heb ik samen met onze kinderen deze heerlijke stoofperencake gebakken. Op koude herfst of winterdagen drink ik graag een kruidige thee. De Chai thee is daar een goed voorbeeld van. Je kunt de zwarte Chai thee niet alleen als theedrinken maar ook als een Chai latte een thee uit India, Nepal, Tibet en Pakistan, maar daar trekken ze het Chai kruidenmengsel in melk in plaats van water.
Zoals je al hebt kunnen lezen, maar wat ik te weinig deel ben ik een paar maanden geleden mijn eigen theewebshop gestart. Thee is niet alleen lekker om te drinken, maar kun je ook heerlijk gebruiken in recepten. Het leuke daaraan is dat je de smaak dan niet alleen in het gerecht terug kunt laten komen, maar ook in de drank, door de gebruikte thee erbij te serveren.
Het recept van dit heerlijke drankje komt van mijn tante die jaren in Duitsland heeft gewoond. Je kunt hiermee beginnen zodra het fruitseizoen begint met de aardbeien. Dit jaar loop ik een beetje achter de feiten aan en ben ik vorige week dus pas begonnen, maar ik wilde geen jaar wachten om het met jullie te delen. Je doet enkele weken over dit recept, omdat je elke keer als het seizoen van een fruitsoort begint de vruchten pas toevoegt.
Deze keer heb ik me niet opgegeven voor swiepswoepswap van Mandy and More, maar ik heb toch meegedaan. Mandy koppelde me deze keer dus niet aan een andere foodblogger, maar ik heb een recept van Mandy zelf gemaakt. En wel deze heerlijke aspergeburgers.
Jullie hebben afgelopen maanden weinig van ToDaisy’s gehoord. Dat was heel anders dan ik gepland en gedacht had. De afgelopen maanden zou er een basiscursus koken gelanceerd worden en ik was druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe workshop.
Voor dit recept maakte ik een eigen kruidenmix, de kebabmix. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om je eigen kruidenmengsel te maken. Op deze manier kun je alles wat je zelf lekker vindt instoppen, maar dus ook weglaten waar je niet van houdt.
|