Over ToDaisy's
ToDaisy’s is een plek voor lekkerbekken in alle soorten en maten. Op deze website verschijnen wekelijks 4 à 5 nieuwe blogs met meestal recepten. Ik vertel je stap voor stap hoe je het zelf op tafel kunt zetten en maak de recepten vooral niet te ingewikkeld. Ingewikkelde recepten zijn er namelijk al voldoende in omloop. Ik gebruik alledaagse (vooral) verse producten die gemakkelijk te verkrijgen zijn. Ik streef ernaar om zo min mogelijk pakjes of zakjes te gebruiken, maar soms ontkom ik er niet aan. In de recepten maak ik gebruik van verschillende kruiden, maar probeer wel rekening te houden dat je geen 50 verschillende soorten in je kast hoeft te hebben staan.
Ik vind het belangrijk dat mijn gezin lekker, maar ook gezond en gevarieerd eet. Daarom staat voor ieder wat wils op de website namelijk van koolhydraatarm tot comfort food, van koekjes tot eenpansgerechten, lunches tot feestmaaltijden, vegetarische, vlees en vismaaltijden. Onze avondmaaltijden zijn over het algemeen aardig gezond, maar we zondigen regelmatig met een koekje of iets anders lekkers.
Eliza-Jane en ik bakken namelijk iedere woensdag (of vrijdag) iets lekkers, vaak zijn dit koekjes, cakes of taarten, maar er komen ook hartige hapjes voorbij. Iedere woensdag verschijnt er dus in plaats van een kookrecept een bakrecept. We eten dit trouwens niet allemaal zelf op, onze vrienden en familie helpen ons graag mee en op het werk van Luke worden ze ook vrolijk van onze baksels.
Er zullen steeds vaker blogs verschijnen over hotspots door heel Nederland, we gaan er namelijk regelmatig op uit. Aangezien wij in Brabant wonen zullen hier uit de omgeving de meeste hotspots voorbijkomen, maar geloof me ik blijf niet alleen in Brabant.
Ik ben getrouwd met een hele lieve man, Luke, waarmee ik twee prachtige kinderen heb, Eliza-Jane (2) en Dylan (1). Op mijn Instagramaccount @todaisys zien jullie hen regelmatig voorbijkomen. Als jullie het leuk vinden zal ik wat vaker een kijkje in ons privéleven geven, al moet ik wel bekennen dat ik dat nog lastig vind.
Met ToDaisy’s hoop ik jullie te inspireren op het gebied van voeding. Daarbij wil ik jullie laten zien dat het niet moeilijk, maar juist leuk is om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
Voor de kleintjes
Februari 2018 werd onze zoon Dylan geboren. Na een vijf maanden kreeg hij zijn eerste hapjes en vanaf de zeven maanden at hij steeds vaker een hapje met ons mee. De eerste maanden kookte ik aardappels en groenten voor hem en vroor dit apart in, zodat ik het zelf kon combineren. Je hebt speciale diepvriesbakjes voor babyvoeding, een soort van ijsblokjesvormpjes. Hier vroor ik de aardappels en groentes in, zodra het bevroren was verpakte ik het over in diepvrieszakken.
Ik merkte dat ik het ontzettend lastig vond om steeds voor hem apart te moeten koken, dus ben ik me meer en meer gaan verdiepen in babyvoeding. Sinds eind 2018 blog ik hierover. Bij diverse recepten staat vermeld hoe ik Dylan mee liet eten met onze maaltijden. Kortom hoe ik ervoor zorgden dat de maaltijden babyproof zijn.
Hoe is ToDaisy’s begonnen
In 2014 ben ik ToDaisy’s begonnen, omdat ik steeds vaker de vraag kreeg hoe ik bepaalde recepten maakte. Na zo vaak hetzelfde recept te hebben doorgemaild besloot ik ToDaisy’s te beginnen. Op deze manier kon ik snel en gemakkelijk mijn recepten delen met familie en vrienden. Er zijn diverse tussenposen geweest dat ik minder blogde. Vooral tijdens mijn zwangerschappen, waardoor ik de eerste maanden ontzettend ziek was en geen eten kon zien. We eten hier in huis zelden potjes/blikjes groentes. Vooruit soms kom ook ik er niet onderuit, maar dan worden ze verwerkt in een maaltijd, sperzieboontjes uit blik eten wij bijvoorbeeld nooit. In de tijden van mijn zwangerschappen dat ik wel weer eten kon verdragen at ik het liefst aardappels, erwtjes met worteltjes en krokante kipschnitzel.
Over mijzelf
Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik Daisy en ben ik gek op koken, bakken en eten. Ik vind het heerlijk om te gaan uiteten of te gaan lunchen. Dat is altijd zo geweest. Van jongs af aan lusten ik al vrijwel alles. Met mijn verjaardag mocht ik altijd kiezen wat ik wilde eten en dan koos ik voor spruitjes, aardappelschijfjes en bief. Niet een standaard maaltijd die een gemiddeld kind zou kiezen. Mijn moeder houdt ontzettend van koken en kan het ook ontzettend goed. Daar heb ik mijn liefde voor voeding en koken van mee gekregen. Ik bakte en kookte vroeger dan ook al graag en hielp haar regelmatig mee. Toevallig vond ik een kokende foto van mijn jeugd terug (zie hieronder, ik ben het meisje met de bril😉).
Toch zijn er dingen die ik echt niet lust, zoals koffie. Er werd mij vaak verteld dat ik dat nog wel zou leren drinken tijdens het schrijven van mijn scriptie, maar ik lust het nog steeds niet. Wel ben ik gek op thee, ik drink het de hele dag door het is de motor van mijn dag. Eigenlijk wel vooral losse thee ik zal binnenkort eens een blog schrijven over mijn passie voor thee en waar ik het allemaal koop.
Munt lust ik ook echt niet. Tja dat komt omdat ik een keer zo dronken ben geweest van mojito’s dat ik al jaren genezen ben om nog iets met munt te eten of drinken. Ik proef het ook direct als ergens een vleugje munt in verwerkt is.
Nog een weetje over mij ik ben gek op kookboeken en heb ook een hele verzameling. Mijn man heeft de regel opgesteld dat ik minimaal 8 recepten uit een boek moet hebben gekookt om een volgende te mogen kopen. Ik heb zelfs mijn kinderkookboeken nog in de kast staan (zie foto). Het zou leuk zijn als mijn kinderen deze over een paar jaar ook gaan gebruiken.
Tijdens mijn studententijd (Advanced Business Creation) is mijn liefde voor koken alleen maar groter geworden, als ik het niet deed kwam er namelijk niets op tafel. Zoals je hier kunt lezen is daaruit ToDaisy’s ook ontstaan.
Ik vind het belangrijk dat mijn gezin lekker, maar ook gezond en gevarieerd eet. Daarom staat voor ieder wat wils op de website namelijk van koolhydraatarm tot comfort food, van koekjes tot eenpansgerechten, lunches tot feestmaaltijden, vegetarische, vlees en vismaaltijden. Onze avondmaaltijden zijn over het algemeen aardig gezond, maar we zondigen regelmatig met een koekje of iets anders lekkers.
Eliza-Jane en ik bakken namelijk iedere woensdag (of vrijdag) iets lekkers, vaak zijn dit koekjes, cakes of taarten, maar er komen ook hartige hapjes voorbij. Iedere woensdag verschijnt er dus in plaats van een kookrecept een bakrecept. We eten dit trouwens niet allemaal zelf op, onze vrienden en familie helpen ons graag mee en op het werk van Luke worden ze ook vrolijk van onze baksels.
Er zullen steeds vaker blogs verschijnen over hotspots door heel Nederland, we gaan er namelijk regelmatig op uit. Aangezien wij in Brabant wonen zullen hier uit de omgeving de meeste hotspots voorbijkomen, maar geloof me ik blijf niet alleen in Brabant.
Ik ben getrouwd met een hele lieve man, Luke, waarmee ik twee prachtige kinderen heb, Eliza-Jane (2) en Dylan (1). Op mijn Instagramaccount @todaisys zien jullie hen regelmatig voorbijkomen. Als jullie het leuk vinden zal ik wat vaker een kijkje in ons privéleven geven, al moet ik wel bekennen dat ik dat nog lastig vind.
Met ToDaisy’s hoop ik jullie te inspireren op het gebied van voeding. Daarbij wil ik jullie laten zien dat het niet moeilijk, maar juist leuk is om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
Voor de kleintjes
Februari 2018 werd onze zoon Dylan geboren. Na een vijf maanden kreeg hij zijn eerste hapjes en vanaf de zeven maanden at hij steeds vaker een hapje met ons mee. De eerste maanden kookte ik aardappels en groenten voor hem en vroor dit apart in, zodat ik het zelf kon combineren. Je hebt speciale diepvriesbakjes voor babyvoeding, een soort van ijsblokjesvormpjes. Hier vroor ik de aardappels en groentes in, zodra het bevroren was verpakte ik het over in diepvrieszakken.
Ik merkte dat ik het ontzettend lastig vond om steeds voor hem apart te moeten koken, dus ben ik me meer en meer gaan verdiepen in babyvoeding. Sinds eind 2018 blog ik hierover. Bij diverse recepten staat vermeld hoe ik Dylan mee liet eten met onze maaltijden. Kortom hoe ik ervoor zorgden dat de maaltijden babyproof zijn.
Hoe is ToDaisy’s begonnen
In 2014 ben ik ToDaisy’s begonnen, omdat ik steeds vaker de vraag kreeg hoe ik bepaalde recepten maakte. Na zo vaak hetzelfde recept te hebben doorgemaild besloot ik ToDaisy’s te beginnen. Op deze manier kon ik snel en gemakkelijk mijn recepten delen met familie en vrienden. Er zijn diverse tussenposen geweest dat ik minder blogde. Vooral tijdens mijn zwangerschappen, waardoor ik de eerste maanden ontzettend ziek was en geen eten kon zien. We eten hier in huis zelden potjes/blikjes groentes. Vooruit soms kom ook ik er niet onderuit, maar dan worden ze verwerkt in een maaltijd, sperzieboontjes uit blik eten wij bijvoorbeeld nooit. In de tijden van mijn zwangerschappen dat ik wel weer eten kon verdragen at ik het liefst aardappels, erwtjes met worteltjes en krokante kipschnitzel.
Over mijzelf
Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik Daisy en ben ik gek op koken, bakken en eten. Ik vind het heerlijk om te gaan uiteten of te gaan lunchen. Dat is altijd zo geweest. Van jongs af aan lusten ik al vrijwel alles. Met mijn verjaardag mocht ik altijd kiezen wat ik wilde eten en dan koos ik voor spruitjes, aardappelschijfjes en bief. Niet een standaard maaltijd die een gemiddeld kind zou kiezen. Mijn moeder houdt ontzettend van koken en kan het ook ontzettend goed. Daar heb ik mijn liefde voor voeding en koken van mee gekregen. Ik bakte en kookte vroeger dan ook al graag en hielp haar regelmatig mee. Toevallig vond ik een kokende foto van mijn jeugd terug (zie hieronder, ik ben het meisje met de bril😉).
Toch zijn er dingen die ik echt niet lust, zoals koffie. Er werd mij vaak verteld dat ik dat nog wel zou leren drinken tijdens het schrijven van mijn scriptie, maar ik lust het nog steeds niet. Wel ben ik gek op thee, ik drink het de hele dag door het is de motor van mijn dag. Eigenlijk wel vooral losse thee ik zal binnenkort eens een blog schrijven over mijn passie voor thee en waar ik het allemaal koop.
Munt lust ik ook echt niet. Tja dat komt omdat ik een keer zo dronken ben geweest van mojito’s dat ik al jaren genezen ben om nog iets met munt te eten of drinken. Ik proef het ook direct als ergens een vleugje munt in verwerkt is.
Nog een weetje over mij ik ben gek op kookboeken en heb ook een hele verzameling. Mijn man heeft de regel opgesteld dat ik minimaal 8 recepten uit een boek moet hebben gekookt om een volgende te mogen kopen. Ik heb zelfs mijn kinderkookboeken nog in de kast staan (zie foto). Het zou leuk zijn als mijn kinderen deze over een paar jaar ook gaan gebruiken.
Tijdens mijn studententijd (Advanced Business Creation) is mijn liefde voor koken alleen maar groter geworden, als ik het niet deed kwam er namelijk niets op tafel. Zoals je hier kunt lezen is daaruit ToDaisy’s ook ontstaan.