Op koude herfst of winterdagen drink ik graag een kruidige thee. De Chai thee is daar een goed voorbeeld van. Je kunt de zwarte Chai thee niet alleen als theedrinken maar ook als een Chai latte een thee uit India, Nepal, Tibet en Pakistan, maar daar trekken ze het Chai kruidenmengsel in melk in plaats van water. Met dit makkelijke recept heb je in een handomdraai een heerlijke Chai latte op tafel staan. Met een beetje honing werd het door de kinderen goed ontvangen en drinken we het regelmatig voor ze naar bed gaan in plaats van (een fles) melk. Ingrediënten voor 2 koppen Chai tea latte:
Doe de thee in een zakje of zeefje en doe de melk in een (steel)pannetje. Kook de melk op laag vuur en laat de thee gedurende 5 à 10 minuten trekken in de melk. Roer regelmatig, zodat er geen laagje vormt op de melk. Verwijder de thee uit de melk zodra de Chai latte voldoende sterk is voor jou, dit zal de eerste paar keren nog een beetje zoeken zijn. Houd je nu van een sterke Chai latte tea, doe dan een extra schepje zwarte Chai thee in het zakje en laat de thee 10 minuten trekken. Je kunt eventueel ook extra peperbolletjes en kaneel aan de melk toevoegen. Als je de melk na afloop door een zeef haalt zullen alle specerijen in de zeef blijven hangen. Maar je kunt de peper en kaneel ook toevoegen aan het thee filterzakje. Voeg de honing toe en roer deze door de melk heen, zodat deze volledig wordt opgenomen.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |