Jullie hebben afgelopen maanden weinig van ToDaisy’s gehoord. Dat was heel anders dan ik gepland en gedacht had. De afgelopen maanden zou er een basiscursus koken gelanceerd worden en ik was druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe workshop. Helaas bracht Covid-19 daar verandering in. Mijn man mocht gewoon naar kantoor terwijl ik met twee kinderen van 4 en 2 thuis was. Heel eerlijk heb ik daar wel even aan moeten wennen. De eerste 2 weken zat ik in een verzet fase dat ik echt wilde werken, maar dat onze kinderen ook mijn aandacht nodig hadden. Gelukkig heb ik dit los kunnen laten en extra genoten van die twee lieve (en ondeugende) apen om me heen. Deze tijd gaf me ook diverse mogelijkheden, naast extra van onze kinderen genieten. Dat had ik zonder corona nooit op deze manier gedaan en was ook ontzettend waardevol! Heb ik veel gelezen en recepten gekookt voor een nieuwe workshop (Mexicaanse) en voor de high tea workshop ben ik opzoek gegaan naar een theeleverancier. Bij een high tea workshop horen naar mijn mening namelijk niet alleen heerlijke hapjes (hartig en zoet), maar is het serveren van goede en lekkere losse thee ook belangrijk. Mensen uit mijn naaste omgeving kunnen beamen dat ik een echte theeliefhebber ben. Dat ik zelf meer dan 20 verschillende smaken losse thee in huis heb (tot waanzin van mijn man) en overal waar ik kom opzoek ga naar een (losse) theewinkel. De zoektocht naar een theeleverancier was dus geen straf. En dat is gelukt, maar je hoeft niet te wachten totdat je een high tea workshop volgt, want sinds vorige week vind je op de website van ToDaisy’s een kleine theeshop genaamd Theetuintje. Daarmee heb ik afgelopen maanden niet alleen van mijn kinderen genoten, maar ook een droom verwezenlijkt. Momenteel staan er 12 smaken thee online, zwarte, rooibos, kruiden, groene, witte en vruchten theeën en er volgen er de komende weken nog verschillende. Neem eens een kijkje in ToDaisy’s Theetuintje. Komende tijd gaan er ook weer sporadisch recepten online komen. Maar de focus ligt momenteel op het ontwikkelen van de workshops en basiscursus koken en ervoor zorgen dat deze per 1 september weer van start kunnen. Mits Covid-19 dit ook mogelijk maakt. Vandaag deel ik een recept voor een heerlijke barbecue afsluiter of borrelavond met vriendinnen. Ik heb er helaas geen goede foto van, maar omdat wij het zo lekker vinden zal die foto niet lang op zich laten wachten. Citroencake cocktail of mocktail Deze citroencake cocktail is minder zwaar dan een ijskoffie en ook een heerlijke frisse afsluiter van een geslaagde barbecue avond.
Ingrediënten voor 4 glazen citroencake cocktail:
Laat de citroencake thee voor 15 minuten in 600 ml kokend water trekken. Verwijder het zakje thee en laat de thee volledig afkoelen. Dit kun je al zetten voor de barbecue of een paar uur voor de cocktailavond begint. Doe de koude thee in een blender samen met de ijsklontjes en blend dit gedurende 45 seconde door elkaar. Voeg het vanille-ijs en een flinke scheut likeur 43 toe en blend dit gedurende 15 à 30 seconde door elkaar. Wil je een mocktail laat de likeur 43 dan weg. Snijd de citroenplakjes doormidden en maak een inkeping in de halve plakjes. Verdeel de citroencake cocktail over 4 glazen en maak het af door de halve plakjes citroen aan de glazen te hangen.
0 Opmerkingen
Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |