Niet alleen gebakken aardappeltjes zijn lekker op de gourmet, maar juist met gourmetten is het leuk en makkelijk om buiten de standaarddingen te denken. Bijvoorbeeld deze aardappelgratin is makkelijk voor te bereiden en ontzettend lekker en snel klaar op het gourmetstel. Ingrediënten voor 4 tot 6 personen gourmet aardappelgratin:
Schil de aardappels en spoel deze af. Snijd de geschilde aardappel vervolgens in schijfjes en leg ze in een pan. Vul de pan met de slagroom in plaats van water en vul aan met melk tot de aardappels volledig onder het vocht staan. Voeg peper en zout toe aan de aardappels. Pel de teen knoflook sla deze plat met de zijkant van een mes en voeg deze toe aan de pan. Zet de aardappels op het fornuis en kook de aardappels gedurende 7 minuten beetgaar. Schep 1 soeplepel van het kookvocht uit de pan en doe dit in een bakje. Giet de aardappels af en laat deze afkoelen in het kookvocht dat je apart hebt gehouden. Rasp de le petit Duruvael en zet deze klaar in een bakje. Schep een paar aardappelschijfjes en een beetje vocht in een gourmet pannetjes en strooi er wat kaas overheen. Zet deze onder de grill van het gourmetstel. De aardappelgratin is klaar als de kaas gesmolten en goudbruin gekleurd is.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |