ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Sinterklaas pannenkoekentaart

12/11/2020

0 Comments

 
Foto
Zaterdag is het (eindelijk) zo ver dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. De oudste van ons zit op school dus krijgt dit jaar alles goed mee. Ik krijg dus al weken de vraag wanneer Sinterklaas komt. Ze ook helemaal blij toen ze in de herfstvakantie mee mocht helpen met de Sinterklaas recepten. 
Wij zitten lekker voor de tv met deze heerlijke sinterklaas pannenkoekentaart. Natuurlijk is het een nieuw, want deze maakte Eliza-Jane en ik in de herfstvakantie al. Zaterdag mogen ze de pannenkoekentaart zelf versieren met allerlei strooigoed, benieuwd hoe die er dan uit gaat ziet en smaken. Hoe vieren jullie het dat Sinterklaas weer in het land is? En mogen ze bij jullie zaterdag ook de schoen zetten zaterdag? 

Ingrediënten voor 1 Sinterklaastaart (voor 10 personen):

  • 500 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • Olie of boter
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 300 gram roomkaas
  • 50 gram pepernoten + 2 pepernoten (deze kun je gemakkelijk zelf maken, klik hier voor het recept)
  • 750 gram stoofperen (klik hier voor het recept)
  • 75 gram rietsuiker
  • 100 ml theewater (gebruik 100 gram theewater waar je de stoofperen in gekookt hebt. Dit water heeft zowel de smaak van de thee als van de stoofperen)
  • Pannenkoekenpan of koekenpan

Maak als eerst de stoofperen, zodat je daarna de stoofperencompote kunt maken en deze volledig kunt laten afkoelen.

Maak vervolgens het pannenkoekenbeslag door de bloem, het zout, de melk, de vanillesuiker en eieren goed door elkaar te mixen. Laat dit een half uurtje rusten.

In de tussentijd kun je de roomkaas loskloppen met een vork of lepel. Rasp 50 gram pepernoten en meng deze door de roomkaas.

Als de stoofperen klaar zijn snijd je deze in blokjes. Leg de perenblokjes in een pannetje voeg 100 ml stoofperenvocht toe en de rietsuiker. Laat de stoofperen op laagvuur inkoken tot een compote. Dit duurt ongeveer een 40 minuten.

Verwarm een beetje boter of olie in een pannenkoekenpan. Het is belangrijk dat de pan goed heet is voor je pannenkoeken gaat bakken. Verdeel het beslag in de pan (als je dit met een soeplepel doet gebruik je altijd dezelfde hoeveelheid beslag) en bak de pannenkoeken goudbruin. Je kunt ongeveer 20 pannenkoeken bakken, bak ze niet te hard, dan krijg je een droge taart. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.

Laat ook de perencompote volledig afkoelen.

Als alle onderdelen volledig zijn afgekoeld kun je de taart opbouwen.

Smeer de eerste pannenkoek in met het roomkaasmengsel. Leg daarop een pannenkoek en verdeel daarover 2 à 3 eetlepels stoofperencompote. Leg hierop weer een pannenkoek en smeer die in met het roomkaasmengsel. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.

Rasp de twee achtergehouden pepernoten over de bovenste pannenkoek heen en snijd een halve stoofpeer in parten en leg deze op de taart.

Een hele fijne sinterklaasintocht en sinterklaastijd.
sinterklaas_pannenkoekentaart.pdf
File Size: 92 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact