Luke is dol op chocolade. Eigenlijk had ik dat niet in de gaten tot een jaar of 3 geleden. Met Sinterklaas kregen we natuurlijk weer diverse chocoladeletters. Zaten we lekker op de bank vroeg hij na een half uur wil jij eigenlijk ook een stukje chocolade? Dan moet je snel zijn want ik heb de reep bijna op. Tja hij was dus op voor ik door had dat hij er lag. Dat is een reden waarom Luke altijd vraagt geen chocolade pepernoten in huis te halen. Maar helaas dit jaar maakte ik ze zelfs weer zelf en lekker dat ze waren. Net als de reep chocolade waren ook deze pepernoten dezelfde avond nog op. Om chocolade pepernoten te kunnen maken heb je eerst gewone pepernoten nodig. Deze kun je kopen of zelf bakken. Maar wat gaat er nu boven zelfgemaakte pepernoten? Ik vind ze echt veel lekkerder dan die je in de winkel koopt. Je krijgt dus twee recepten in een 😉. Veel bakplezier! Ps. Als je te veel deeg (over) hebt gemaakt, je kunt dit gemakkelijk invriezen. Ik heb bijvoorbeeld niet het hele deeg opgebakken, maar een deel ingevroren en dat haal ik er volgende week uit. Dan kunnen Eliza-Jane en ik samen pepernoten kunnen bakken voordat Sinterklaas weer in het land komt. Ingrediënten voor chocolade pepernoten:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, basterdsuiker, boter en melk door elkaar tot je een glad deeg krijgt. Bekleed een bakplaat met bakpapier, zodat je de gedraaide balletjes er direct op kunt leggen. Draai balletjes van het deeg, zo groot als jij ze lekker vindt, maar let wel op hoe groter je ze maakt hoe langer ze in de oven moeten. Leg de balletjes op de bakplaat en druk er een keer met je duim in. Als de bakplaat vol is plaat de pepernoten dan voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Hoe groter de pepernoten hoe langer de baktijd. Laat de pepernoten goed afkoelen voordat je er chocolade pepernoten van maakt. Anders druipt de chocolade er direct vanaf. Je kunt chocolade op diverse manieren smelten, klik op hier om dat te lezen. Smelt de chocolade pas als de pepernoten volledig afgekoeld zijn. Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier. Als de chocolade gesmolten is kun je een handje pepernoten in het bakje met gesmolten chocolade gooien. Meng de pepernoten goed door de chocolade met een vork. Als de pepernoten volledig bedekt zijn met chocolade kun je ze uit de chocolade halen. Dit gaat het gemakkelijkste met een vork. Leg de pepernoten op bakpapier. Als er nog chocolade over is doe dan opnieuw een handje pepernoten in een bakje. Ik maakte er per soort ongeveer 15 à 20 pepernoten mee. Laat de chocolade pepernoten afkoelen in de koelkast tot de chocolade gestold is. En voor je het week zijn ze alweer op en kun je opnieuw beginnen.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |