Voor dit recept maakte ik een eigen kruidenmix, de kebabmix. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om je eigen kruidenmengsel te maken. Op deze manier kun je alles wat je zelf lekker vindt instoppen, maar dus ook weglaten waar je niet van houdt. Bekijk de kruidenmix potjes in je kast eens en kijk eens welke kruiden je daarvan zelf in je kast hebt staan. Als je de meeste kruiden zelf in je kast hebt staan kun je het al eens proberen, het is alleen dan uitzoeken hoe de verhoudingen liggen en welke verhouding je lekker vindt. Meestal begint de ingrediëntenlijst met het kruid dat er het meeste in zit. Ingrediënten voor 1,5 kilo kebab:
Extra benodigdheden:
Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe de peperbolletjes met het zout in een vijzel. En maak de peperbolletjes met de vijzel fijn. Ze mogen best nog een beetje grof zijn, anders had je net zo goed gemalen peper kunnen gebruiken. Voeg de andere kruiden toe en meng dit in de vijzel goed door elkaar. Op deze manier heb je dus je eigen kebabkruiden gemaakt. Indien nodig dep het vlees droog. Snijd aan de bovenkant om de 1,5 centimeter het vlees in de lengte richting in. Dit mag best diep zijn, maar niet volledig door. Smeer de insneden in met de helft van het kebabkruiden. Bind het vlees vervolgens goed stevig aan elkaar met keukengaren. Op deze manier zorg je dat het weer 1 geheel wordt, na het insnijden. Nu smeer je het vlees volledig in met olie, waarna je het overige kebabkruidenmengsel erover smeert. Tot slot smeer je het vlees nogmaals in met een beetje olie. Verwarm een stoofpan (of koekenpan) op het vuur en bak het vlees aan alle kanten even kort aan. Als je geen stoofpan hebt gebruikt leg het vlees dan in een ovenschaal en giet alle vetten die nog in de pan liggen over het vlees. Plaats de ovenschaal voor 3 uur in de voorverwarmde oven. Haal het vlees na 3 uur uit de oven. Laat het een minuut of 5 afkoelen voor je het keukengaren verwijdert en het vlees in plakken kunt snijden om te eten. ![]()
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |