ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kebab (van varkensvlees)

19/3/2020

0 Comments

 
Foto
Voor dit recept maakte ik een eigen kruidenmix, de kebabmix. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om je eigen kruidenmengsel te maken. Op deze manier kun je alles wat je zelf lekker vindt instoppen, maar dus ook weglaten waar je niet van houdt.
Bekijk de kruidenmix potjes in je kast eens en kijk eens welke kruiden je daarvan zelf in je kast hebt staan. Als je de meeste kruiden zelf in je kast hebt staan kun je het al eens proberen, het is alleen dan uitzoeken hoe de verhoudingen liggen en welke verhouding je lekker vindt. Meestal begint de ingrediëntenlijst met het kruid dat er het meeste in zit.

Ingrediënten voor 1,5 kilo kebab:

Foto
  • 1,5 kilo procureur
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2de theelepel chilivlokken
  • 1/2de theelepel koriander
  • 1 theelepel zwarte peperbolletjes
  • 2 theelepels zout
  • Olie
  • 1 eetlepel boter

Extra benodigdheden:
  • Keukengaren
  • Ovenschaal

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Doe de peperbolletjes met het zout in een vijzel. En maak de peperbolletjes met de vijzel fijn. Ze mogen best nog een beetje grof zijn, anders had je net zo goed gemalen peper kunnen gebruiken.
Voeg de andere kruiden toe en meng dit in de vijzel goed door elkaar. Op deze manier heb je dus je eigen kebabkruiden gemaakt.

Indien nodig dep het vlees droog. Snijd aan de bovenkant om de 1,5 centimeter het vlees in de lengte richting in. Dit mag best diep zijn, maar niet volledig door.

Smeer de insneden in met de helft van het kebabkruiden. Bind het vlees vervolgens goed stevig aan elkaar met keukengaren. Op deze manier zorg je dat het weer 1 geheel wordt, na het insnijden.

Nu smeer je het vlees volledig in met olie, waarna je het overige kebabkruidenmengsel erover smeert. Tot slot smeer je het vlees nogmaals in met een beetje olie.

Verwarm een stoofpan (of koekenpan) op het vuur en bak het vlees aan alle kanten even kort aan.

Als je geen stoofpan hebt gebruikt leg het vlees dan in een ovenschaal en giet alle vetten die nog in de pan liggen over het vlees. Plaats de ovenschaal voor 3 uur in de voorverwarmde oven.

Haal het vlees na 3 uur uit de oven. Laat het een minuut of 5 afkoelen voor je het keukengaren verwijdert en het vlees in plakken kunt snijden om te eten.
kebab.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact