Deze keer heb ik me niet opgegeven voor swiepswoepswap van Mandy and More, maar ik heb toch meegedaan. Mandy koppelde me deze keer dus niet aan een andere foodblogger, maar ik heb een recept van Mandy zelf gemaakt. En wel deze heerlijke aspergeburgers. De burgers zag ik voorbijkomen op Mandy haar Instagram en zagen er zo lekker uit. Met de laatste asperges van het seizoen heb ik ze gemaakt en het is een aanrader! Dus heb je toevallig nog asperges(schillen) in je koelkast liggen of diepvries of verkoop de boer ze bij jou in de buurt nog, maak deze burgers!! Ik moest zeggen dat ik wel twijfelde of je met aspergeschillen en afsnijdsels een lekkere burger kon maken? Maar zoals Mandy al schrijft zijn de schillen dus niet alleen lekker om soep van te trekken, zie hier twee recepten voor aspergesoep, maar zijn deze burgers ook ontzettend lekker. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn burgers voor de helft bestond uit afsnijdsels en schillen en de andere helft uit asperges. Ook maakte ik er een vegetarische burger van en heb ik de kruiden wat aangepast naar de smaak van de kinderen. Die deze burger overigens ook ontzettend lekker vonden! Vergeef me voor de foto, volgend jaar wordt er een nieuwe gemaakt die van betere kwaliteit is. Ingrediënten voor 8 (grote) aspergeburgers:
Kook de schillen/onderkantjes en asperges 10 minuten in water met zout en 1 suikerklontje. Giet de asperges af, dit vocht kun je bewaren en soep van maken, laat de asperges een uurtje uitlekken en afkoelen. Kook in de tussentijd 2 eieren hard. Pureer de asperges met een staafmixer of keukenmachine zo glad mogelijk. Pel de eieren en prak deze grof. Verwijder het buitenste blad van de lente ui, als dit nodig is, was de lente-ui en snijd deze in zo dun mogelijke ringen. Onderaan waar het wat dikker wordt kun je het in halveringen snijden. Snijd de bieslook fijn. Klop de andere twee eieren los met een vork en voeg deze samen met de bloem toe aan de gepureerde asperges. Meng dit goed door elkaar. Voeg de geprakte ei, lente-ui en bieslook toe en zorg dat het mengsel goed gemengd is. Breng het aspergemengsel op smaak met peper en zout. Verwarm de koekenpan met de boter en olie en leg hier de eerste 3 à 4 burgers in. Net wat in jouw pan past. Mocht je ze perfect rond willen gebruik dan een kookring, maar je mag toch ook wel zien dat je ze zelf gemaakt hebt. En ze smaken er niet minder om als ze niet perfect rond zijn. Doordat het grote burgers zijn hebben ze ongeveer 5 minuten nodig per kant. Als de onderkant niet meer plakt aan de pan kun je ze omdraaien, doe dit voorzichtig zodat ze niet breken. Laat de andere kant ook ongeveer 5 minuten bakken tot de gehele burger stevig geworden is. Als beide kanten goudbruin zijn kun je ze serveren. Snijd de broodjes open en beleg deze met rucola. Leg hier de goudbruine aspergeburgers op en eet smakelijk.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |