Ik mag er vandaag weer een jaar bij op tellen. Ik ben 33 jaar oud geworden, daarom deel ik dit lekkere baksel met jullie. Vorige week vrijdag kwam een nieuw stoofperen recept online. Als je dan toch lekkere stoofperen hebt staan (of bewust een kilo extra maakt) kun je er ook beter maar iets lekkers mee maken. Op een koude zondag een paar weken geleden heb ik samen met onze kinderen deze heerlijke stoofperencake gebakken. In de herfst zie ik aan de cijfers op de website dat er meer gebakken wordt, dus nu komt er ook weer regelmatig een bakrecept online. Onze kinderen zijn er in elk geval blij mee, want zij helpen graag mee en snoepen graag een beetje van het deeg/beslag dat we maken. Ingrediënten voor 1 stoofperencake:
Voor dit recept heb ik de stoofperen alleen geschild, verder heb ik ze volledig heel gelaten. De stoofperen heb ik laten trekken in rooibos peren thee uit mijn webshop. Zorg dat de stoofperen volledig zijn afgekoeld. Klik hier voor het recept van de stoofperen. Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Vet de bakvorm in met boter en bebloem deze. Klop de boter samen met de suiker en een mespuntje zout luchtig met de mixer. Als je een luchtig mengsel hebt kun je een voor een de eieren toevoegen. Voeg het volgende ei pas toe als het ei is opgenomen door het botermengsel. Voeg vervolgens de kaneel en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot je een glad cakebeslag hebt. Schep een laagje cakebeslag in het bakblik. Zet daarop de stoofperen en verdeel de rest van het beslag over en tussen de peren in het bakblik. Bak de cake in 60 à 70 minuten gaar op 160 graden. Test na 60 minuten of de cake gaar is met behulp van een satéprikker, als er niets aan de prikker blijft plakken is de cake gaar. Let wel op dat je niet door een peer prikt, want dan weet je nog niets.
1 Comment
Marieke
8/11/2020 15:11:06
Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wil graag mee doen met de winactie ik ben gek op thee #33kaarsjes
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |