Het is eindelijk zo ver ToDaisy’s gaat workshops geven. Ik kreeg regelmatig de vraag of ik ook workshops gaf en daar heb ik natuurlijk ontzettend lang over getwijfeld. Aan dat lange twijfelen is een einde gekomen. Vandaag (voor de oplettende lezer twee weken geleden al) is de landingspagina workshops online gekomen. Als je verder leest zul je meer lezen over een leuke start actie.
0 Comments
De kerstsoepen zijn dit jaar allebei vegetarisch op de topping van deze soep na. Mocht je toch echt een soep willen die van rundvlees getrokken is? Vervang dan of de groentebouillon door runderbouillon of serveer deze vers getrokken runderbouillon zelf. Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere soepen op de blog, dus speur vooral eens door alle soeprecepten die online staan.
Met wat voor dessert sluiten jullie het kerstdiner meestal af? Bij ons is dat regelmatig een combinatie waarbij ook ijs wordt geserveerd. Daarom vandaag nog een heerlijke ijstaart recepten. Deze dubbele chocolade ijstaart is een echt pareltje voor de chocolade liefhebbers onder ons.
Dit jaar zijn er niet zoveel kerstrecepten op ToDaisy’s online gekomen. Ik ben namelijk ontzettend druk geweest met een nieuw project, ik ga vanaf januari workshops geven. En deze zijn vanaf nu te boeken, of ja voor de oplettende volger stond de workshoppagina al 2 weken online en is de eerste workshop al geboekt. Weet je dus nog geen kerstcadeautje voor familie of vrienden boek dan een leuke workshop bij mij.
Donauwellen is een plaat gebak dat je vooral in Duitsland en Oostenrijk ziet. Het heeft zijn naam ook te danken aan de rivier. Dit is een recept dat mijn tante altijd maakte, mijn moeder heeft het recept ooit gekregen en nu heb ik het ook eindelijk een keer zelf gemaakt. Dit recept hebben jullie te danken aan mijn tante zij heeft lange tijd in Duitsland gewoond.
Dit kerstrecept is een oud recept in een nieuw jasje. Kerst 2014 maakte dit gerecht onderdeel uit van een 7 gangen menu dat mijn man (toen nog vriend) en ik voor mijn schoonzus en schoonbroer kookte. Toen zaten er in dit recept nog geen aardappels, maar ging het alleen om het groentemengsel, de vis en saus.
Proberen jullie wel eens wat nieuws uit qua gourmet gerechten? Bij mijn ouders thuis staat er qua vlees vaak hetzelfde op tafel namelijk, varkenshaas, kipfilet, hamburgertjes en shoarmavlees. Dit jaar stond er ook iets nieuws op, namelijk nachos. En net dat recept heb ik hier niet uitgewerkt, wellicht komt dat volgend jaar.
Gourmetten hoeft niet moeilijk te zijn, maar kan wel ontzettend lekker en feestelijk zijn. Het fijne aan gourmetten is dat je alles kunt voorbereiden, voordat je bezoek komt. Kortom als je bezoek er is hoef je niet meer in de keuken te staan tot dat je alles op tafel gaat zetten.
Ik ken trouwens twee manieren van gourmetten. Het gourmetten bij mijn ouders en hoe het bij mijn schoonouders gaat. Bij mijn ouders thuis is het alsof we de trein nog moeten halen. Zo snel mogelijk wil schijnbaar iedereen zijn buik vol hebben, lees in 1,5 uur hebben de meesten zijn buik wel vol zitten. Bij mijn schoonouders (overigens lang geleden dat we daar hebben gegourmet) staat gourmetten of bakplaten gelijk aan de hele avond tafelen.
Toen ik nog een kind was gourmetten we altijd met Sinterklaas, dat doen we overigens nog steeds bij mijn ouders. Dit jaar zaten we voor het eerst met 10 man aan tafel en onze kinderen bleven verbazingwekkend goed zitten. Ze hebben ongeveer 1,5 uur aan tafel gezeten zonder dat ze vroegen of ze mochten gaan spelen. Terwijl er prachtige cadeaus stonden, die ze net hadden gekregen en waar ze mee hadden kunnen spelen.
|