ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Zoete aardappelsoep

23/12/2019

0 Comments

 
Foto
De kerstsoepen zijn dit jaar allebei vegetarisch op de topping van deze soep na. Mocht je toch echt een soep willen die van rundvlees getrokken is? Vervang dan of de groentebouillon door runderbouillon of serveer deze vers getrokken runderbouillon zelf. Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere soepen op de blog, dus speur vooral eens door alle soeprecepten die online staan.
Ben je opzoek naar een gemakkelijk voorgerecht of soep bekijk dit recept eens. Dit is zo’n simpel recept dat er dan ook echt niets fout kan gaan om er iets lekkers van te maken.

Ingrediënten voor 2 liter:
  • 750 gram zoete aardappel
  • 400 ml slagroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 plakken ruwe ham
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Peper
  • Zout

Extra benodigdheden:
  • 1 vel bakpapier
  • Kerst uitstekers

Verwarm de oven op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de diepvries.

Schil de zoete aardappels en snijd deze in parten. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in de groentebouillon.

In de tussentijd kun je de garnering maken. Steek met behulp van je kerstuitstekers zoveel mogelijk sterren, kerstbomen, kerstklokken of net welke vormpjes je hebt uit het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg op de bakplaat.

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd of knip de ruwe ham in kleine stukjes. Strooi de Parmezaanse kaas over de bladerdeegfiguren. Leg op een aantal de ruwe ham stukjes en strooi tot slot op die zonder ruwe nog wat sesamzaad. Mocht je ruwe ham over hebben leg dit ook op de bakplaat.

Plaats de bakplaat voor 5 à 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dat ligt aan je oven, maar kijk af en toe of het bladerdeeg omhoog is gekomen (gaar wordt) en de kaas goudbruin gekleurd is. Persoonlijk ga ik deels op de geur af als ik de kaas en het bladerdeeg ruik dan neem ik een kijkje. Meestal is het dan mooi goudbruin gekleurd of bijna gaar.

Pureer de aardappels in de soep met een staafmixer of een in de blender.

Voeg de slagroom toe en verwarm de soep tot het kookpunt. Laat de soep nog 5 minuten pruttelen voor je hem proeft. Als de soep wat flauw is breng deze dan op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in soepborden of kommen. Je kunt een van de bladerdeegfiguren in ieder bord leggen met eventueel een beetje gebakken ruwe ham daar omheen.
zoete_aardappelsoep.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact