ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gevulde slavink

10/12/2019

0 Opmerkingen

 
Foto
Ik ken trouwens twee manieren van gourmetten. Het gourmetten bij mijn ouders en hoe het bij mijn schoonouders gaat. Bij mijn ouders thuis is het alsof we de trein nog moeten halen. Zo snel mogelijk wil schijnbaar iedereen zijn buik vol hebben, lees in 1,5 uur hebben de meesten zijn buik wel vol zitten. Bij mijn schoonouders (overigens lang geleden dat we daar hebben gegourmet) staat gourmetten of bakplaten gelijk aan de hele avond tafelen.
Foto
Ik ben wel benieuwd hoe jullie gourmetavonden eruitzien? Is dit ook binnen 1,5 uur klaar of is het een avondvullend programma? Staat altijd hetzelfde op tafel of worden er iedere keer nieuwe recepten geprobeerd? Hebben jullie echte gourmet klassiekers die telkens weer op tafel staan? Laat het weten in de reacties ik ben wel benieuwd.

Ingrediënten voor 10 tot 12 kleine gevulde slavink:
  • 500 gram (half-om-half) gehakt
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 12 plakken pancetta (100 gram)
  • 1 theelepel vleeskruiden (zonder zout of natriumarm)
  • 1/2de theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Breng het gehakt op smaak met de vleeskruiden, paprikapoeder, peper en zout. Mocht je twijfelen of er voldoende smaak aan zit bak een klein stukje in de pan en proef dat.

Snijd de plakken cheddar in drieën en rol deze op. Verdeel het gehakt in 10 à 12 gelijken delen. Maak er balletjes van en druk deze een voor een plat in je handpalm en leg daarop het rolletje cheddar. Vouw het gehakt dicht als een pakketje en rol het tussen je handen, zodat je er een ovaal balletje van maakt waarbij het gehakt goed om de kaas gesloten is. Doe dit bij alle gehaktballen.

Leg een plak pancetta op je werkbank en leg hierop 1 cm van het einde in het midden een ovaal balletje gehakt. Rol de pancetta en halve slag op en klap de zijkanten naar binnen, zodat je een pakketje krijgt waarbij het gehakt volledig ingepakt is.

Bak de gevulde slavink op het gourmetstel aan alle kanten goudbruin.

gevulde_slavink.pdf
File Size: 90 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

Foto
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact