Dit jaar zijn er niet zoveel kerstrecepten op ToDaisy’s online gekomen. Ik ben namelijk ontzettend druk geweest met een nieuw project, ik ga vanaf januari workshops geven. En deze zijn vanaf nu te boeken, of ja voor de oplettende volger stond de workshoppagina al 2 weken online en is de eerste workshop al geboekt. Weet je dus nog geen kerstcadeautje voor familie of vrienden boek dan een leuke workshop bij mij. Door de receptontwikkeling van de workshops zijn de kerstrecepten er een beetje bij ingeschoten. De komende dagen komen er nog wel een aantal online namelijk nog een soep, een bijgerecht en 2 desserts. En als ik het op tijd gefotografeerd krijg ook nog een lekker drankje, maar daarover later meer. Gelukkig staan er van voorgaande jaren nog voldoende recepten online. Tik in de zoekbalk kerst en er komen 3 pagina’s aan recepten tevoorschijn (dit zijn er meer dan 50). Ingrediënten voor 1,2 liter soep (5 pers):
Verwarm een soeppan met een flinke scheut olie. Borstel de (kastanje)champignons met zand erop schoon en snijd deze in plakjes. Houd van iedere soort champignon 1 stuk achter deze heb je nodig voor de garnering. De champignons die gesneden zijn doe je beetje bij beetje in de pan, zodat ze gebakken worden. Bak de champignons op hoog vuur. Maak in de tussentijd de paddenstoelenbouillon en breng deze tegen het kookpunt aan. Pel de sjalot en knoflook en snipper deze fijn. Als alle champignons gebakken zijn kun je de ui en knoflook toevoegen. Bak deze gedurende 3 minuten mee. Voeg de paddenstoelenbouillon en slagroom toe en breng de soep naar het kookpunt. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. In de tussentijd kun je de garnering maken, namelijk champignontruffelkaaskoekjes. Rasp 1 kastanjechampignon en 30 gram Parmezaanse kaas fijn. Voeg 1 theelepel truffeltapenade toe en meng deze drie ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 5 a 6 delen en maak er platte koekjes van op een bakplaat. Plaats de bakplaat voor ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Door de champignons hebben de koekjes iets langer nodig dan gewone kaaskoekjes. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Roer af en toe door de soep om te kijken of er nog champignon schijfjes inzitten. Als je een gladde soep wilt haal de soep dan door een zeef. Op deze manier haal je de champignon-pulp eruit. Je hoeft de pulp niet weg te gooien hier kun je lekkere ragout van maken. Proef de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Verwarm de soep voor het serveren, zodat deze goed heet is. Snijd de laatste champignon in dunne plakken eventueel met een mandoline. Meng 1 eetlepel olie met 1 theelepel truffeltapenade. Doe de soep in kommen of soepborden en serveer deze met de champignontruffelkaaskoekjes en een paar dunne plakjes champignon en druppel met een theelepel de truffelolie in het bord.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |