Voor Swiepswoepswap van Mandy and More maakte ik naan van Kiki Kookt. Wat dus eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf te maken. Waarom heb ik het ooit gekocht als je het ook zelf kunt maken en nog lekkerder is ook. Wil je ook zelf naan maken voor de naan tosti caprese, kijk dan hier voor het recept van Kiki.
0 Comments
Voor diezelfde meidenavond een paar weken geleden maakte ik dit lekkere, maar vooral simpele vegetarische borrelhapje. Je hebt het binnen twee minuten op tafel staan. Waarom zou je altijd moeilijk doen als het makkelijk ook ontzettend lekker is.
Met een man die allergisch is voor noten (alle soorten) is het moeilijk om een pesto in de winkel te kopen. In de meeste pesto zit namelijk cashewnoten of andere soort. Daarom maak ik meestal de pesto zelf, wat eigenlijk ook nog veel lekkerder is.
Voor dit recept moet ik de credits aan mijn moeder geven. We liepen voorbij een lunchcafé en zagen staan dat ze aspergeragout op de kaart hadden staan. Dat gaf me direct het idee om dit eens zelf proberen te maken, mijn moeder leek het ook wel lekker. Ik ben net zo’n kookfanaat als mijn moeder, dus voor ik het wist belde ze of ik aspergeragout wilde komen eten.
Oeps weer een aspergerecept. Wij hebben ze dit jaar echt wekelijks gegeten, al is dat volgens mij ieder jaar het geval. Vaak de klassieke manier met gekookt ei, ham en aardappels, maar ook in salades, ragout of geroerbakt.
Helaas het aspergeseizoen in bijna voorbij. Daarom komen deze week de laatste aspergegerechten van dit jaar weer voorbij. Om te starten met deze heerlijke salade met avocado en gebakken feta.
Overigens niet getreurd dat het aspergeseizoen afgelopen is, nu beginnen de verse peultjes, tuinbonen, raapstelen, kortom de zomergroentes te komen en ook daar word ik heel gelukkig van. Laten we het barbecue seizoen niet vergeten, wij hebben afgelopen weekend beide dagen gebarbecued. Wil je je vader komende zondag verrassen of je kinderen helpen met je man te verrassen met een lekkere maaltijd koop dan vandaag nog een groot stuk procureur. Dit recept is ontzettend simpel je hebt alleen een uur of 6 à 7 uur nodig om het te maken. Lees het vlees moet 5 uur in de oven en vervolgens nog even afkoelen voor je het uit elkaar kunt trekken voor pulled pork. De vader van mijn kinderen heeft graag een lekkere burger op welke dag dan ook dus die kunnen we hier blij mee maken.
Twee weken geleden had ik met een paar vriendinnen ‘meidenavond’. Lees er staat veel drank en lekkere hapjes op tafel. Ik maakte deze heerlijke sangria niet één maar twee volle kannen van 1,4 liter. Er stond overigens ook een ander lekker drankje op tafel (lees ook daar dronken we twee liter van op) waar ik het recept nog een keer van ga ontfutselen. Volgens mij is dat die avond verteld, maar dat heb ik niet helemaal onthouden om heel eerlijk te zijn.
Eliza-Jane en ik waren voor een nieuw privéproject (dat volgende maand op facebook en Instagram gedeeld wordt) koekjes aan het bakken, vanille en chocolade. Terwijl het deeg lag te rusten kreeg ze een knäcker met jam van me wat ons op het idee bracht om eens chocolade jamkoekjes te bakken.
Dit jaar maakte ik met Eliza-Jane haar verjaardag het gebak niet zelf. Het was al een aantal weken een ziekenboeg bij ons in huis en mijn opa lag op dat moment net op sterven, daardoor besloot ik dat ik het deze keer maar eens uit ging besteden. Wel zorgde ik dat er zelf gemaakt eten en salades op tafel stonden, zodat het bezoek toch niets te kort kwam.
Luke, de kinderen en ik zijn gek op vis, daarom kunnen vissalades niet missen op een feestje. Deze keer maakte ik voor Eliza-Jane haar verjaardag verschillende soorten vissalades, namelijk zalm-, krab/surimi- en tonijnsalade. |