Wil je je vader komende zondag verrassen of je kinderen helpen met je man te verrassen met een lekkere maaltijd koop dan vandaag nog een groot stuk procureur. Dit recept is ontzettend simpel je hebt alleen een uur of 6 à 7 uur nodig om het te maken. Lees het vlees moet 5 uur in de oven en vervolgens nog even afkoelen voor je het uit elkaar kunt trekken voor pulled pork. De vader van mijn kinderen heeft graag een lekkere burger op welke dag dan ook dus die kunnen we hier blij mee maken. Dylan kreeg een broodje kroket. Bij ons hebben de kinderen namelijk moeite met dit soort vlees, maar ook varkenshaas, bief (wat doorbakken overigens ook vet smerig is) en nog wat soorten. Het is vrij taai vlees, waardoor ze het niet doorgebeten krijgen. Hij heeft wel een beetje van dit vlees geproefd maar los en dat hebben we in hele kleine stukjes gesneden. Ingrediënten voor 8 à 10 personen:
Verwarm je oven voor op: een heteluchtoven op 125ºC, een elektrische oven op 150ºC of een airfryer op 120ºC. Dep de procureur droog met keukenpapier. Meng in een kommetje 2 theelepels zout met 1 theelepel peper en wrijf hier het vlees mee in. Kijk of het stukvlees 3 holtes/gaatjes heeft waar je een teen knoflook (pel deze niet) in kunt stopen en wat blaadjes tijm en rozemarijn. Verdeel de rest van de tijm en rozemarijn onder en over de procureur. Houd een eetlepel rozemarijn en tijmblaadjes achter. Leg het vlees in een braadslee. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Verdeel de ui rondom het vlees, leg het er tegenaan, zodat deze smaak kan afgeven. Plaats het vlees voor 4 uur in de oven. Schenk er na vier uur 250 ml wijn en 150 ml water bij. Plaats de procureur vervolgens weer terug in de oven voor 1 uur. Haal het vlees uit de braadsleden en laat het afkoelen. Indien je braadvocht/wijn en water niet helemaal is inkookt bewaar het dan om het vlees in op te bakken met een beetje olie. In de tussentijd was je de ijsbergsla en snijd deze in dunne reepjes. Maak ook de mosterdsaus door de mayonaise met de yoghurt, grove mosterd en fijne mosterd te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Als het afgekoeld is trek je het braadstuk uit elkaar met behulp van 2 vorken of met je handen gaat ook prima. Bewaar de knoflook deze kun je nog gebruiken. Mocht je geen braadvocht over hebben maak je zelf als volgt een nieuw bakmengsel Hak de achter gehouden rozemarijn en tijmblaadjes fijn. Pers de knoflook uit zijn velletje. Meng de knoflook, rozemarijn en tijm met een flinke scheut olie. Verwarm een koekenpan en giet hierin het oliemengsel. Bak daarin de pulled pork, zodat deze lekker warm en knapperig wordt. Zorg wel dat je hem niet te lang door bakt de pulled pork moet niet droog worden. Snijd de broodjes open, smeer deze flink in met mosterdsaus. Verdeel daarover de sla en maak het af met de pulled pork.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |