Met een man die allergisch is voor noten (alle soorten) is het moeilijk om een pesto in de winkel te kopen. In de meeste pesto zit namelijk cashewnoten of andere soort. Daarom maak ik meestal de pesto zelf, wat eigenlijk ook nog veel lekkerder is. Het belangrijkste ingrediënt voor (deze) pesto is verse basilicum. Je kent de plantjes kruiden bij de supermarkt waarschijnlijk wel. Ik gebruik een heel plantje voor deze heerlijke pesto. Waar kun je pesto voor gebruiken? Voor zo ontzettend veel dingen, als dip, pasta pesto, tosti caprese, voor door de kipsalade, als dressing met wat extra olie, etc. Je hebt nu in ieder geval een heerlijk recept waar je andere blij mee kunt maken. Ingrediënten voor 4 personen:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op het fornuis tot ze licht verkleurd zijn. Was de basilicum en maak deze goed droog. Pluk vervolgens de blaadjes van de takken en doe deze in de keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas (in grove stukken), knoflook, 2/3de van de olie en pijnboompitten toe in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn tot je een pasta krijgt. Voeg net zoveel olie tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Plaats deze voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |