Twee weken geleden had ik met een paar vriendinnen ‘meidenavond’. Lees er staat veel drank en lekkere hapjes op tafel. Ik maakte deze heerlijke sangria niet één maar twee volle kannen van 1,4 liter. Er stond overigens ook een ander lekker drankje op tafel (lees ook daar dronken we twee liter van op) waar ik het recept nog een keer van ga ontfutselen. Volgens mij is dat die avond verteld, maar dat heb ik niet helemaal onthouden om heel eerlijk te zijn. Ps. Dit recept is niet baby/kinderproof😉 Ingrediënten voor ruim 1 liter sangria:
Extra benodigdheden:
Schenk de rode wijn in een grote kan en voeg daar de Cuarenta y Tres, 7up en sinaasappelsap aan toe. Roer dit goed door elkaar met een flessenlikker, een pannenlikker of een pollepel, net wat je bij de hand hebt zou ik zeggen. Plaats de sangria voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen blenden. In de tussentijd snijd je het fruit in kleine stukjes, dit kun je ook in een kom mengen en afgedekt terug in de koelkast plaatsen. Mocht je het fruit een paar uur van tevoren snijden knijp er dan een beetje citroensap over, zodat het fruit niet bruin wordt. Persoonlijk voeg ik het fruit pas toe als ik de sangria in glazen schenk. Anders proef je alleen nog maar alcohol en geen fruit meer. Dit kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.
0 Opmerkingen
Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |