Op een herfstige dag als gisteren vind ik het heerlijk om soep te maken en eten. Dit is een recept van mijn moeder, zij heeft het me geleerd en ik maak het regelmatig, deze heerlijke Chinese tomatensoep. Als we het dan over makkelijke maaltijden hebben dan hoort deze zeker in dat rijtje thuis. Het ingewikkeldste is dat je de kip moet plukken 😉.
0 Comments
Dit weekend mag ik weer een jaartje ouder worden, dan tik ik de 31 jaar aan. Daarom vandaag dit extra artikel online. Op verjaardagen, als we bezoek krijgen, maar ook voor kerst of oud en nieuw maak ik graag een borrelplank. Naast dat ik het altijd weer leuk vind om iets lekker samen te stellen is het ook ideaal omdat je er naar ieders smaak wat op kunt leggen. Ook kun je het makkelijk van tevoren voorbereiden hoef je die dag of avond zelf niet lang in de keuken te staan. Je hebt er geen omkijk meer naar als het eenmaal op tafel staat doet iedereen zichzelf.
Hoe stel jij een borrelplank samen? Kies je altijd voor kaas of vlees of ga je ook wel eens voor vis. Om je inspiratie te geven voor diversiteit en weer eens wat anders dan chips en salades op tafel licht ik toe hoe je een lekkere borrelplank samenstelt. Daarvoor maakte ik speciaal drie verschillende borrelplanken, maar natuurlijk ook te combineren in 1 plateau. Wat ook lekker is om te doen is een combinatie van deze drie planken te maken in plaats van voor 1 variant te gaan. Het belangrijkste is dat het er lekker uit ziet. Daarom gebruik ik vaak een houten plank, maar het kan ook mooi zijn om het op een spiegel of een mooi bord te serveren. Start met de ‘grotere’ stukken of schaaltjes. Leg daar omheen vervolgens de losse kaasjes, worstjes of stukken vis. Ik vind curry’s lekker en makkelijk, daarom eet ik het graag. Je kunt er ook zoveel kanten mee op, vandaag maak ik hem met onder andere bloemkool, mais en kip. Met dit recept heb je dan ook in no time een heerlijke zelfgemaakte gele bloemkoolcurry op tafel staan.
Soms gebruik ik currypasta’s, maar in dit geval heb ik de saus gemaakt op basis van kokosmelk met garam masala. Dit is een typisch Indiase kruiden. Ik heb de curry geserveerd met quinoa, maar deze kun je ook vervangen door rijst, noedels of naanbrood, net wat je lekker vindt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het me weten in een reactie dat is namelijk leuk om terug te lezen. |