ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gele bloemkoolcurry

1/11/2018

0 Comments

 
Ik vind curry’s lekker en makkelijk, daarom eet ik het graag. Je kunt er ook zoveel kanten mee op, vandaag maak ik hem met onder andere bloemkool, mais en kip. Met dit recept heb je dan ook in no time een heerlijke zelfgemaakte gele bloemkoolcurry op tafel staan.

Soms gebruik ik currypasta’s, maar in dit geval heb ik de saus gemaakt op basis van kokosmelk met garam masala. Dit is een typisch Indiase kruiden. 

Ik heb de curry geserveerd met quinoa, maar deze kun je ook vervangen door rijst, noedels of naanbrood, net wat je lekker vindt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het me weten in een reactie dat is namelijk leuk om terug te lezen.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 bloemkool
  • 2 kipfiletjes
  • 2 mais kolven of 200 gram mais
  • 1 rode paprika
  • 1/2de rode peper
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram quinoa (kun je vervangen door rijst of noedels)
  • 1/2de blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel garam masala
  • Sap van 1 limoen
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Snijd de kip en bak deze aan in wat olie. Als de kip gaar is haal je deze uit een grote hapjespan, je voegt de kip op het laatste weer toe.

Snijd of breek de roosjes van de stengel van de bloemkool af en was ze. Was de maiskolven goed en snijd de mais van de kolven af, als je een potje of blikje hebt gekocht laat het uitlekken.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in de pan die je net voor de kip hebt gebruikt in een scheut olie.

Was de peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd deze in dunne halveringen. Was de paprika en snijd deze in blokjes. Voeg de peper en paprika toe aan de ui als deze glazig kijkt. Bak dit ongeveer 2 minuten mee voordat je de kerrie en garam masala toevoegt. Bak de kruiden kort mee voeg vervolgens de bloemkool toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de kokosmelk en 1/2de bouillonblokje toe en roer het geheel goed door. Laat de bloemkool in ongeveer 15 minuten garen in de curry.

Intussen kun je de quinoa bereiden zoals op de verpakking staat vermeld.

Voeg na 7 minuten de mais toe aan de curry en roer alles onder elkaar, zodat de mais ook kan garen. De curry is klaar als de bloemkool gaar is, maar nog wel een bite heeft.

Voeg de kip toe aan de curry en breng deze op smaak met peper, zout en het sap van een halve limoen.

Serveer de curry met de quinoa. Smakelijk eten.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact