Op een herfstige dag als gisteren vind ik het heerlijk om soep te maken en eten. Dit is een recept van mijn moeder, zij heeft het me geleerd en ik maak het regelmatig, deze heerlijke Chinese tomatensoep. Als we het dan over makkelijke maaltijden hebben dan hoort deze zeker in dat rijtje thuis. Het ingewikkeldste is dat je de kip moet plukken 😉. Ik heb altijd soep op voorraad in de diepvries, want er zijn ook wel eens dagen dat ik geen tijd of zin heb om te koken en dan is het ideaal om iets uit de vriezer te kunnen pakken. Al zit mijn vriezer over het algemeen wel vol met maaltijden waar ik te veel van gemaakt had en momenteel ook met babyhapjes. Ook deze keer heb ik weer ingevroren, dan maak ik gewoon de dubbele hoeveelheid en nu kon ik 7 porties invriezen. Ingrediënten voor 1 grote pan:
Was de prei goed en snijd deze in kleine stukjes. Indien je twijfelt of er nog zandresten in zitten, was hem dan nog een keer goed in een vergiet. Pak een grote soeppan en doe daar alles in behalve de eiermie, het bouillonblokje en de suiker. Zet hem op het vuur en breng hem langzaam aan de kook. Als de kip gaar is kun je deze eruit halen en met 2 vorken uit elkaar plukken. Als de kip geplukt is kun je deze weer toevoegen aan de soep. Proef de Chinese tomatensoep en maak deze op smaak met suiker en een kippenbouillonblokje. Ik voeg nooit direct een volledig bouillonblokje toe dit doe ik beetje voor beetje. Op deze manier kun je de smaak beter bepalen en stoppen als de soep voor jou goed op smaak is. Dit kun je hetzelfde met de suiker doen. Voeg 5 minuten voor het serveren de eiermie toe, zodat deze gaar kan worden in de soep. Het is lekker om de soep te serveren met stokbrood.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |