Toen ik het recept uit aan het schrijven was, besefte ik me pas hoe makkelijk het is. Naast makkelijk is het ook nog ontzettend lekker en eens een keer wat anders dan zuurkoolstamppot. Het recept heb ik geleerd van een vriendin, waarmee ik regelmatig kook om weer nieuwe lekkere recepten uit te proberen. Ingrediënten voor 4 personen: 600 gram gehakt, nasikruiden, een zakje zuurkool (ik schat dat er ongeveer 500 gram in zat), een kilo aardappels, melk, paneermeel, klontje boter, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappels schoon, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar. Hoe kleiner de blokjes hoe eerder gaar ze zijn (maar niet overdrijven natuurlijk). Meng de nasikruiden door het gehakt en bak dit rul. Maak van de gare aardappels aardappelpuree. Stamp de aardappels met een stamper, voeg een scheutje melk toe zodat de aardappelpuree lekker smeuïg wordt. Maak de aardappelpuree op smaak met een beetje peper en zout. Als alle losse onderdelen klaar zijn kun je de ovenschotel gaan opbouwen. Start met het gehakt leg daar bovenop de zuurkool. De laatste laag is de aardappelpuree, verdeel deze over de zuurkool. Maak het af met een beetje paneermeel en leg daar een paar kleine klontjes boter op. Plaats dan de zuurkoolschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Op deze manier kunnen de smaken in elkaar trekken en is de zuurkool ook warm. Mocht je suggesties hebben voor een lekker gerecht, schroom niet om dan te reageren of me te mailen! En als je zin hebt wil ik je uitnodigen om het gerecht een keer samen te maken en komt het gerecht (met jou toestemming) ook op ToDaisy's.
0 Comments
Bleekselderij is niet een ingrediënt dat ik veel gebruik, maar deze pasta was erg lekker. Het is een vegetarisch recept, maar het is ook lekker met kip. Dan kun je het beste ook kippenbouillon toevoegen. Ingrediënten voor 2 personen: 200 gram pasta, 1 teentje knoflook, 1 ui, 5 stengels bleekselderij, 100 ml groentebouillon, 1/2de paprika, een handje vol cherry tomaatjes, 1 el rode pesto, peper en zout.
Maak de bleekselderij goed schoon en verwijder de harde nerven. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Bak de bleekselderij in een beetje olijfolie aan. Doe hier de groentebouillon bij en laat dit tot de helft inkoken. Je hoeft niet perse van te voren al een bouillon te maken. Ik had het mezelf makkelijk gemaakt, gewoon water toegevoegd aan de bleekselderij en een groentebouillonblokje. Het wordt op deze manier ten slotte vanzelf bouillon. Kook de pasta intussen beetgaar. Maak de knoflook en ui schoon en snipper deze fijn. Voeg de knoflook en ui toe aan de bleekselderij en bak deze glazig. Snijd de paprika en doe deze bij het bleekselderij mengsel. Als dit bijna gaar is voeg dan de tomaatjes toe, bak deze 2 minuten mee. Giet de pasta af als deze gaar is en meng daar de eetlepel pesto doorheen. Meng alles door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Smakelijk eten. Afgelopen week van allerlei lekkers gemaakt, maar niet alle ingrediënten waren op. Dus heb ik aan het einde van de week nog een pasta gemaakt met de restjes. Een simpele maar lekkere pasta, die je in een hand omdraai klaar hebt. Dit soort pasta's maak ik regelmatig als ik niet zoveel tijd heb om te koken, toch gezond, erg lekker en snel klaar. Ingrediënten voor 2 personen: pasta (penne), een handje rucola, pijnboompitten, 1/2 paprika, een handje vol tomaten en 1 el groene pesto.
Start met het gaar koken van de pasta voeg een beetje zout toe om de pasta op smaak te maken. Intussen kun je de andere voorbereidingen doen. Bak de pijnboompitten bruin in een koekenpan. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Als de pijnboompitten goed zijn, doe ze dan in een bakje en gebruik de pan om de paprika te bakken in een beetje olijfolie. Maak de rucola schoon en snijd deze eventueel door midden en doe dit in een grote slakom. Als de paprika bijna gaar is kun je de gehalveerde tomaten toevoegen en bak ze even mee. Voeg dit toe aan de rucola. Giet de pasta af als deze gaar is en voeg die ook toe aan de rucola. Meng alles goed door elkaar. Voeg tot slot 1 eetlepel pesto toe en meng dit goed door de pastasalade heen. Proef de salade of hij goed op smaak is, voeg eventueel nog een beetje pesto toe. Maak het af met de pijnboompitten. Smakelijk eten. |