Vorig jaar op Curaçao at ik een heerlijke quinoa salade met mango, daar is deze salade op geïnspireerd. Eigenlijk is het enige dat over gebleven is van die salade de quinoa en de mango. Ik at het toen als voorgerecht en wilde er nu een goed gevulde maaltijdsalade van maken.
Ook dit is weer een vegetarisch recept, maar ook heel gemakkelijk en lekker om vlees of vis aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan kip, spekjes, tonijn, garnalen of makreel. In het volgende recept zal ook vlees zitten, Luke klaagde namelijk al dat we de laatste tijd wel erg vaak vegetarisch eten. Al blijf ik er zeker inhouden dat we 1 à 2 keer per week vegetarisch eten. Eten jullie ook wel eens vegetarisch?
0 Comments
Ik ben dol op blauwe bessen en dan ook blij als het Nederlandse blauwe bessen seizoen begint. Dan zijn ze namelijk net wat beter verkrijgbaar dan de rest van het jaar. Het seizoen van blauwe bessen uit Nederland is van eind juni tot en met september. Je kunt ze wel het hele jaar verkrijgen, maar dan komen ze onder andere uit Chili en Nieuw-Zeeland.
Ik eet ze bijna iedere ochtend in de yoghurt, maar je kunt er ook lekker mee bakken. Dit jaar heb ik er diverse zoete recepten mee gemaakt, onder andere deze blauwe bessen flapjes. Ook weer zo’n leuk recept om met je zoon of dochter te bakken. Pas wel op, zorg dat de flapjes goed dicht gedrukt zijn en dat je niet te veel besjes in 1 flapje doet. Wij maakte 16 flapjes 2 x 8 gebakken op de bakplaat. De eerste 8 zaten niet helemaal goed dicht, waardoor het fruit uit de flappen gelopen is. Tevens zaten er ook net te veel bessen in de flapjes. Eliza-Jane zit in de zelluf-doen-fase😉, natuurlijk heb ik wel geholpen, maar bij het dicht drukken niet helemaal goed aan de eerste lading te zien. Overigens wilde ze er ook te veel bessen in waardoor de kans op open knappen groter is. De bessen knappen tijdens het bakproces dus je hoeft niet overal bessen te leggen, het loopt goed uit gedurende het bakken, zodat je het in de hele flap proeft. Aan het einde van de week kijk ik altijd wat er nog in de koelkast ligt en wat ik daarmee kan maken. Dit keer had in nog rucola liggen, omdat ik maar een beetje gebruikt heb eerder deze week, maar wel een volle zak kocht. Ook lag er een broccoli die op moest. Met een extra supermarkt bezoekje had ik ineens een lekker en nieuw recept voor ToDaisy’s.
Mijn man, Luke, heeft een notenallergie waardoor ik nooit pesto maak van noten. Gelukkig is hij niet allergisch voor pitten, zoals pijnboompitten, zonnebloempitten en pompoenpitten. Ook hier kun je lekkere pesto mee maken. Deze keer gebruikte ik dan ook geen pijnboompitten, maar zonnebloempitten en dat proef je goed terug in het gerecht. Door rijst te vervangen door broccolirijst is het ook nog eens een koolhydraatarm recept, dus voor de diëters onder ons dit gerecht mag je gewoon eten. Maar bovenal het is vooral erg lekker! |