ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Blauwe bessen flapjes

3/9/2018

0 Comments

 
Ik ben dol op blauwe bessen en dan ook blij als het Nederlandse blauwe bessen seizoen begint. Dan zijn ze namelijk net wat beter verkrijgbaar dan de rest van het jaar. Het seizoen van blauwe bessen uit Nederland is van eind juni tot en met september. Je kunt ze wel het hele jaar verkrijgen, maar dan komen ze onder andere uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Ik eet ze bijna iedere ochtend in de yoghurt, maar je kunt er ook lekker mee bakken. Dit jaar heb ik er diverse zoete recepten mee gemaakt, onder andere deze blauwe bessen flapjes.

Ook weer zo’n leuk recept om met je zoon of dochter te bakken. Pas wel op, zorg dat de flapjes goed dicht gedrukt zijn en dat je niet te veel besjes in 1 flapje doet. Wij maakte 16 flapjes 2 x 8 gebakken op de bakplaat. De eerste 8 zaten niet helemaal goed dicht, waardoor het fruit uit de flappen gelopen is. Tevens zaten er ook net te veel bessen in de flapjes. Eliza-Jane zit in de zelluf-doen-fase😉, natuurlijk heb ik wel geholpen, maar bij het dicht drukken niet helemaal goed aan de eerste lading te zien. Overigens wilde ze er ook te veel bessen in waardoor de kans op open knappen groter is. De bessen knappen tijdens het bakproces dus je hoeft niet overal bessen te leggen, het loopt goed uit gedurende het bakken, zodat je het in de hele flap proeft. 
Foto
Foto
Foto
Ingrediënten voor 18 mini-flapjes:
  • 1 banaan
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1/2de theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 8 plakken bladerdeeg

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de plakken over de aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de blauwe bessen en dep ze droog met behulp van keukenrol.

Prak de banaan met behulp van een vork en meng er 1 theelepel suiker en de kaneel door. Op de foto zie je het bananenmengsel.  

Als je net als wij ook mini flapjes wilt maken kun je het bladerdeeg het beste voor je de vullen erop verdeelt doorsnijden.  

Verdeel het bananen-kaneelmengsel en de blauwe bessen over het bladerdeeg, houd hierbij de randen vrij van de vulling. Vouw de flapjes diagonaal dubbel en druk de randen met behulp van een vork goed dicht. Op de foto zie je hoe wij het verdeeld hebben.

Klop het ei los en smeer de blauwe bessen flappen in met het los geklopte ei. Strooi tot slot suiker over de flappen.

Bak de flappen in een voorverwarmde oven gaar in 10 à 15 minuten.

Ps. Mocht je ze niet de eerste dag op eten, piep ze de volgende dag even kort op in de oven of airfryer. Een paar minuten en ze zijn weer lekker knapperig.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact