Volgens de kinderen heb ik het lekkerste gourmet recept tot het laatst bewaard om te delen. Zij vonden deze gourmet nachos heerlijk. Voor de voorbereidingen moet je een paar uur uittrekken, al doet de oven het meeste werk, maar dan kun je een geweldig gerecht op tafel zetten. Je kunt de pulled pork overigens ook goed voorbereiden, want ik maakte deze nachos met pulled pork die uit de diepvries kwam. De Pulled Pork Nachos zijn ook lekker om in een grote hoeveelheid in de oven te bereiden voor een tapas of hapjes avond. Ingrediënten Pulled Pork voor 8 tot 10 personen:
Ingrediënten Pulled Pork nachos voor 4 personen:
Pulled Pork Verwarm je oven voor op: een heteluchtoven op 125ºC, een elektrische oven op 150ºC of een airfryer op 120ºC. Dep de procureur droog met keukenpapier. Meng in een kommetje 2 theelepels zout met 1 theelepel peper en wrijf hier het vlees mee in. Kijk of het stukvlees 3 holtes/gaatjes heeft waar je een teen knoflook (pel deze niet) in kunt stopen en een paar takjes tijm en rozemarijn. Mocht dit niet het geval zijn maak dan 3 inkepingen door met een mes een snee in het vlees te maken en stop hier de tijm, rozemarijn en knoflook in. Verdeel de rest van de tijm en rozemarijn onder en over de procureur. Leg het vlees in een braadslee. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Verdeel de ui rondom het vlees, leg het er tegenaan, zodat deze smaak af kan geven. Plaats het vlees voor 4 uur in de oven. Schenk er na vier uur 150 ml wijn en 150 ml water bij. Plaats de procureur vervolgens voor nog een uur terug in de oven. Haal het vlees uit de braadsleden en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is snijd dan 150 gram van het braadstuk af en trek dat uit elkaar met behulp van 2 vorken of met je handen gaat ook prima. De rest van het vlees kun je prima invriezen voor een later moment, bijvoorbeeld voor deze heerlijke burgers. Pulled Pork nachos Terwijl het vlees staat af te koelen kun je het snijwerk van de rest van het recept vast verrichten. Pel de sjalot en snipper deze fijn. De 1/3de van de sjalot is voor de guacamole. Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd 1,5 tomaat in grove blokjes. Snijd de andere helft van de tomaat fijn voor onder de guacamole. Giet de mais af en laat deze uitlekken in een zeef. Voor de guacamole snijd je de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado en leg dit in een diepbord. Prak de avocado met een vork fijn. Pers een halve citroen (met behulp van een vork) uit boven de avocado en roer het sap door het vruchtvlees. Dit gaat verkleuring tegen. Voeg de halve fijngesneden tomaat en 1/3de sjalot toe en meng deze er doorheen en je hebt guacamole. Breng de guacamole op smaak met peper en zout en plaats deze tot gebruik in de koelkast afgedekt met plasticfolie. Rasp de Le petit Durevael, doe deze in een schaaltje en plaats deze afgedekt in de koelkast tot gebruik. Als het vlees volledig is afgekoeld kun je dit uit elkaar trekken met vorken of je vingers. Meng het vlees met de overige sjalot en tomaten, paprika, mais en bbq-saus door elkaar. Het gerecht serveer je in aparte bakjes en brengt het in de gourmetpannetjes samen. Verdeel een beetje tortilla chips over het pannetje. Leg daarop een eetlepel pulled pork mengsel en strooi daarover een beetje kaas. Zet het pannetje een paar minuten in het gourmetstel tot de kaas gesmolten is en je hebt heerlijke pulled pork nachos. Ben je vegetarisch? Dan is het ook lekker om de pulled pork te vervangen door bruine of zwarte bonen en je hebt een heerlijke vegetarisch nacho voor op de gourmet.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |