Vinden jullie warme ananas lekker? Vaak hoor ik dat mensen of fan zijn of ze vinden het verschrikkelijk. Wij houden ervan. Vroeger at ik het ook op pizza, maar dat is lang geleden. Dit recept is eigenlijk een pizza op een stokbrood. Dit recept is makkelijk, snel en vult ook nog eens goed. Bij ons wordt het ook gegeten als comfort food veelal in het weekend. We zijn in de weekenden nog veel aan het klussen en dan houd ik toch echt wel van makkelijke en snelle maaltijden, zodat ik niet zo lang in de keuken sta. Gevuld stokbrood is zo’n gerecht dat dan regelmatig voorbijkomt. Naast de variant met gehakt, klik hier voor het recept, wisselen we voortaan ook af met ananas en volgende week komt nog een superlekkere mango versie online. Ingrediënten voor 2 gevulde stokbroden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Indien nodig borstel (of wrijf met keukenpapier) de champignons schoon en snijd deze in dunne plakken. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een flinke scheut olie. Bak de champignons in de pan tot ze het meeste vocht hebben verloren, anders wordt je stokbrood erg nat. Schil de ananas. Snijd deze doormidden en snijd dunne plakken van de ananas. Verwijder vervolgens het merg van de ananas uit iedere halve schijf. Indien je ananas uit blik gebruikt laat deze dan goed uitlekken en snijd er dunnere plakken van. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd deze in dunne repen. Snijd de ham in blokjes of repen. Was de prei en snijd deze in ringen. Maak om de 1,5 cm inkepingen in het stokbrood. Haal er zelfs bij iedere inkeping een klein puntje brood uit, zodat je het stokbrood goed kunt vullen. Dit kun je doen door 2 snede te maken en deze schuin naar elkaar toe te snijden. Zorg wel dat je het niet helemaal door snijdt, want dan valt het stokbrood uit elkaar. Vul iedere inkeping met ananas, paprika, champignons, ham en prei. Zorg dat je een beetje ham, prei en champignons over houdt, zodat je deze eroverheen kunt strooien. Kruid het af met een beetje peper en zout. Verdeel tot slot de mozzarella bolletjes over de stokbroden. Plaats de bakplaat met de stokbroden in de oven voor 10 à 12 minuten. Dien de stokbroden op een plank op.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |