Deze week de makkelijke prei ovenschotel gemaakt. Het is een recept waarbij de bereiding weinig tijd kost en de oven de rest doet. Een recept wat je dus van te voren klaar kunt maken en op het moment zelf alleen nog warm hoeft te maken. Ingrediënten voor 4 personen: 2 preien, 1,5 rookworst, handje vol geraspte kaas, 1 kg aardappels, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de aardappels schoon, snijd ze in vieren en kook ze gaar. Wanneer je de aardappels klein snijd zijn ze sneller gaar. Intussen kun je de prei fijn snijden. In prei zit vaak (goed verborgen) zand, het is dan ook belangrijk dat je de prei goed wast. Snijd tot slot de rookworst in plakken. Als de aardappels gaar zijn kun je ze afgieten en stampen en maak deze op smaak met een beetje peper en zout. De voorbereidingen zijn nu klaar dan kun je de ovenschotel opbouwen. Begin met de prei, verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Leg daar bovenop de rookworst en bedek deze met een laagje geraspte kaas. Maak de schotel af met de aardappelpuree. Zet het geheel nog zeker 45 minuten in een voorverwarmde oven tot ook de prei goed gaar is. Tip: Mocht je haast hebben en dus geen tijd (of zin) hebben om te wachten tot de aardappels gekookt zijn kun je altijd een pakje aardappelpuree gebruiken.
0 Comments
Het lekkerst is natuurlijk kruidenboter die je zelf maakt van verse kruiden. Het nadeel hieraan is dat verse kruiden kunnen bederven, dus deze boter niet zo lang houdbaar is. Een tijdje geleden hoorde ik dat je verse kruidenboter goed kunt invriezen. Ondertussen heb ik dit uitgeprobeerd en de smaak blijft behouden. Een prima tip dus maak je verse kruidenboter, maar krijg je het niet op korte termijn op vries het dan in. Op deze manier kun je altijd verse kruidenboter op tafel zetten. Let wel je kunt het geen jaar in de vriezer bewaren, daar wordt het niet lekkerder op. Dit geldt overigens voor vele diepvries producten.
|