ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Zomergroente salade met nectarine

20/8/2018

0 Comments

 
Saladerecepten kan ik nooit genoeg hebben. Vooral in de zomer als ik geen zin heb om al te lang in een warme keuken te staan. Deze salade heb ik veel gemaakt aan het einde van de lente en in het begin van de zomer. Toen waren er nog verse peultjes en tuinbonen bij de boer (uit Nederland) te verkrijgen. Natuurlijk zijn er nu ook nog verse peultjes te verkrijgen, dus deze salade is zeker een aanrader met deze warme dagen.
Als je zelf een dressing maakt met azijn, zorg dan altijd dat je de dressing proeft voor dat je het door de salade mengt. Wij zijn namelijk net op vakantie geweest en ik bestelde een carpacciosalade, je moet weten dat ik gek ben op carpaccio. Helaas heb ik deze salade laten staan de olijfolie/azijn verhouding was helemaal verkeerd de tranen sprongen in mijn ogen toen ik de salade at. Begin desnoods 3 keer opnieuw of koop dressings, maar dat is zo belangrijk en kan de salade maken of breken.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 200 gram rucola
  • 150 gram peultjes
  • 1 kilo tuinbonen (dubbel doppen)
  • 2 avocado
  • 1 nectarine
  • 1 gerookte kip
  • 3 eetlepel zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
Voor de dressing:
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Peper
  • Zout

Dop de tuinbonen, dit is het meeste werk dus hier begin ik altijd mee.

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.

In de tussentijd kun je de peultjes schoonmaken en goed wassen. Als het water kookt blancheer je de tuinbonen ongeveer 2 minuten in het kokende water. Haal de tuinbonen eruit en spoel deze af in een bak met ijswater of onder koud stromend water. Op deze manier wordt het kookproces gestopt.
Blancheer de peultjes ook 2 minuten in hetzelfde water en spoel ook deze af in ijswater. Op deze manier zijn de groenten beetgaar.

Dop de tuinbonen nog een keer, het velletje dat je eraf haalt maakt de tuinboon bitter. Daarnaast wil het oog ook wat, na het dubbeldoppen zijn de tuinbonen felgroen, mits je ze niet te lang geblancheerd hebt.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Maak intussen de dressing. Doe 6 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 tl mosterd en honing in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Proef het en breng het op smaak met peper en zout. PS houdt de pijnboompitten goed in de gaten, zodat ze niet verbanden.

Snijd de gerookte kip en zongedroogde tomaten in reepjes. Pel de avocado en snijd ook deze in reepjes of blokjes. Was de nectarine en maak er mooie blokjes van.

Doe de sla in een slakom of in een mooie schaal. Verdeel hierover de tuinbonen, peultjes, kip, tomaatjes, avocado en nectarine.

Besprenkel de salade met de honingmosterddressing en schep het geheel door elkaar. Strooi tot slot de pijnboompitten over de salade. Serveer er (stok)brood bij met vers gemaakte kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijdsalade. De salade is ook lekker bij een barbecue, dan zou je eventueel de gerookte kip weg kunnen laten.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact