ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Witte koolsalade met restjes groenten

10/9/2018

0 Comments

 
Dit is echt een ideale salade om de restjes groenten uit de koelkast mee op te maken. Ik maak deze regelmatig aan het einde van de week of voor bij het barbecueën of gourmetten. De enige twee ingrediënten die ik daarvoor in huis haal is witte kool en spekjes (mocht ik deze niet in de koelkast hebben liggen). De andere ingrediënten die ik toevoeg zijn de groentes die overgebleven zijn van het koken in die week. Deze keer lag er nog paprika, komkommer en brie in de koelkast. Appels, zongedroogde tomaten en pijnboompitten en de ingrediënten voor de dressing heb ik altijd in huis.  

Persoonlijk ben ik gek op van die restjes recepten, want af en toe heb ik zoveel over en het is jammer om het weg te gooien. Naast dit saladerecept maak ik ook regelmatig soepen, hartige taart of andere restjes recepten, maar die zal ik zo af en toe eens met jullie delen.
Foto
Ingrediënten 1 grote kom sla:
  • 1/4de witte kool
  • 1/2de paprika
  • 1/3de komkommer
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 1/2de brie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gram spekjes
  • 1 appel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/2de theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Zout

Haal de buitenste bladen van de witte kool en snijd deze in dunne reepjes.

Maak de dressing van de olijfolie, rode wijnazijn, honing en mosterd roer dit alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de witte kool en schep de kool door elkaar, zodat de dressing de kans krijgt om zich overal aan de hechten. Hierdoor krijgt de kool de smaak van de dressing.  

Rooster de pijnboompitten intussen goudbruin. Als de pijnboompitten klaar zijn kun je de spekjes in deze pan bakken, naar smaak hoe hard je ze lekker vindt. Laat de spekjes uitlekken op keukenrol, zodat het vet opgenomen wordt door de keukenrol.

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, was de paprika en snijd deze in kleine blokjes of reepjes.
Was de komkommer en snijd deze ook in blokjes of reepjes.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in reepjes en voeg deze samen met de paprika, komkommer, spekjes, 2/3de van de pijnboompitten en appel toe aan de kool. Meng de salade goed door elkaar.

Snijd tot slot de brie in reepjes en meng 2/3de van de brie ook door de salade.

Garneer de salade met de overgebleven pijnboompitten en brie.

Eet smakelijk!

Ik ben erg nieuwsgierig wat jullie maken van de restjes uit de koelkast, laat het vooral achter in de reactie. 
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact