Vorig jaar plaatste ik al twee recepten waarin ik spruitjes net even anders verwerkte, namelijk een Mac and cheese en een quiche. Ik ben namelijk gek op spruitjes. Toen ik zelf een kind was mochten wij op onze verjaardagen altijd kiezen wat we aten ik koos dan standaard spruitjes met aardappelschijfjes en bief. Doordat ik ze zo lekker vind probeer ik ze mijn kinderen ook zo goed mogelijk te leren eten. Door ze iedere keer in een ander jasje te verpakken heeft Eliza-Jane ze al regelmatig gegeten en niet in de gaten dat het spruitjes zijn. Ik maakte deze winterse omelet een paar weken geleden. De spruitjes met rode biet geven de omelet een aardse smaak.
Je kunt dit ook babyproof maken, onder aan het recept zal ik toelichten hoe wij dat deden. Ingrediënten voor 1 omelet:
Maak de spruiten schoon door de buitenste blaadjes eraf te halen. Kook de spruiten in water met een beetje zout. Als ze gaar zijn, dit kun je testen door er met een vork in te prikken, giet ze dan af en laat ze droogstomen. Schil de rode biet en was hem nogmaals schoon. Snijd de biet in dunne plakken, zodat het koken van de bieten sneller gaat. Doe de bieten in een pannetje met water met snufje zout en kook ze gaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water, zodat je de bieten in reepjes kunt snijden. In de tussentijd kun je de spekjes uitbakken in een droge koekenpan. Klop de eitjes los in een kom met behulp van een vork of een garde. Voeg vervolgens een scheutje melk toe en breng het ei op smaak met aromat, paprikapoeder, peper en zout. Klop het nogmaals goed door elkaar. Als de spruitjes en bieten gaar zijn en de spekjes gebakken kun je de omelet maken. Klop het ei nog een keer door en giet het in een warme koekenpan met een scheutje olie. Verdeel de groentes en spekjes over de omelet. Laat de omelet op middelhoog vuur gaar worden. Als de bovenkant ‘semi hard’ is en de onderkant goudbruin kun je de omelet met behulp van een bakspatel omdraaien. Kijk na 3 à 5 minuten of deze kant ook gaar is. Als deze kant van de omelet ook goudbruin is kun je de halve omelet terug klappen. Schep de winterse omelet voorzichtig met behulp van een bakspatel op je bord en je hebt een overheerlijke en goed vullende omelet om te serveren. En zonder brood heb je ook nog een koolhydraatarme maaltijd. Babyproof: Kook de spruitjes en bieten afzonderlijk van elkaar in water zonder zout. Voor Dylan gebruikte ik maar 1 eitje dat ik kruiden met een beetje paprikapoeder. Toen de spruitjes en bieten gaar waren deed ik deze samen met het ei in een warme koekenpan met een scheutje olie. Dylan kreeg roereieren, omdat hij dat gemakkelijker eten vindt dan een omelet, maar de smaken blijven hetzelfde. Roer regelmatig door het ei, maar geef het wel de kans om te stollen. De spekjes liet ik weg, want hij heeft nog geen tanden en krijgt dit echt niet gekauwd. Hij at dit lekker met een boterham besmeerd met boter.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |