ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Vruchtengebakjes

26/1/2015

0 Comments

 
Een vriendin van mij vroeg of ik voor haar verjaardag samen met haar een appeltaart wilde maken. Toen kwam ik met het idee om deze kleine appel, stoofperen en ananas kokos taartjes te maken. Deze zijn namelijk makkelijk uit de hand te eten en het is niet te veel. Je kunt ze vullen met wat je zelf lekker vindt.
Foto

Ingrediënten voor 20 kleine gebakjes: 300 gram tarwebloem, 250 gram suiker, 2 el koud water, een scheutje vanille extract, 1 ei, 200 gram boter (+ om in te vetten), ½ tl zout, ½ ananas, 2 appels, 1 kg stoofperen, gemalen kokos, 1 fles rode wijn, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagel, kaneel, ½ citroen, witte bonen om blind te bakken (dus niet uit een potje van Hak) en paneermeel.

Schil de stoofperen en snijd deze in achten en verwijder ook het klokhuis. Leg de gesneden stoofperen in een pan en voeg 1 fles rode wijn, suiker, een kaneelstokje en 2 steeltjes kruidnagel toe. Laat dit geheel ongeveer 2 tot 3 uur trekken. De stoofperen zijn al eerder gaar, maar dan zijn ze van binnen nog niet verkleurd. Giet de stoofperen af als ze klaar zijn en laat ze uitlekken in een vergiet.

Intussen kun je 300 gram bloem, 100 gram suiker en 200 gram boter afwegen. Doe hierbij ½ tl zout, 1 ei, een scheutje vanille extract en 2 el koud water. Meng dit goed door elkaar tot het een mooi deeg is. Door de vanille extract kan het zijn dat het deeg te plakkerig is, voeg dan wat extra bloem toe. Pak het deeg in plasticfolie. Leg het deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast, maar je kunt het ook vandaag maken en morgen verwerken.

Schil de appel en snijd ze in stukjes. Pers de halve citroen uit en gooi deze over de appeltjes, dit gaat verkleuring tegen en geeft natuurlijk ook smaak af. Voeg hier suiker en kaneel naar smaak aan toe.
Schil ook de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Voeg hier goed wat gemalen kokos en 2 el suiker aan toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een cupcake tray goed in met boter en bestrooi het vervolgens met bloem.
Bestuif de aanrecht met bloem en rol daar het deeg op uit. Als het deeg plakkerig is kun je er ook een beetje bloem overeen strooien, zodat het niet aan je deegroller blijft plakken. Steek er rondjes uit die het formaat hebben van de cupcake vorm en leg ze in de vormpjes. Strooi op de bodem van 7 gevulde cupcake vormpjes een beetje paneermeel en vul die 7 vormpjes vervolgens af met appel. Knip voor de andere 14 taartjes uit bakpapier rondjes en leg deze op het deeg. Leg op het bakpapier witte bonen, dan kun je deze taartjes eerst blind bakken. Plaats de taartjes voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 15 minuten de taartjes uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Bestrooi ook de bodem van deze taartjes met een beetje paneermeel en vul er 7 met ananas en 6 met stoofperen (of andersom). Plaats de taartjes voor nog ongeveer 5 minuten in de oven. Haal de taartjes voorzichtig uit de bakvorm, want de cupcake tray is nog heet en houd ze niet op de kop, want dan valt het fruit eruit. Laat de taartjes een beetje afkoelen, zodat je mond niet verbrand aan het fruit.

Ps. Mocht je geen kaneelstokjes in huis hebben. Je kunt aan de stoofperen ook gewoon kaneelpoeder toevoegen. Vind je 20 kleine taartjes te veel kun je het recept ook halveren of de helft invriezen en er een andere keer uithalen.


Mochten jullie ooit vragen hebben over recepten, schroom niet om ze te stellen!

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact