ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Visburger op turks brood met hummes van rode bieten

24/6/2014

1 Comment

 
Vandaag kwam er een ´gastkok´, Brigitte Aerts, zij heeft mij een nieuw recept geleerd, namelijk een visburger op Turks brood met hummus van rode bieten. Vooraf was ik een beetje bang dat ik de hummus van rode bieten niet zou lusten en het een ingewikkeld recept was, maar het was een simpel recept en echt heerlijk! 
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram (gekookte) rode bieten, 400 gram (blik) kikkererwten, 1,5 citroenen, 2 teentjes knoflook, olijfolie extra vierge, 400 gram kabeljauwfilet, 1 ei, 4 el bloem, zonnebloemolie, 1 Turks brood, 1 rode ui, 1 komkommer, 1 kropsla, peper en zout. 

Rode bieten hummus
Giet de kikkererwten af, spoel ze af met water en laat ze uitlekken. Halveer en pers de citroen. Snijd de rode bieten in vieren. Pel 2 teentjes knoflook en halveer ze. Meng de rode bieten, kikkererwten, het citroensap, de knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge in een hoge kom. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Breng de hummus op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Viskoekje
Snijd de (rauwe) kabeljauw in stukken en doe dit in een hoge kom. Voeg het eitje en de bloem er aan toe. Maak dit fijn met een staafmixer, voeg nog een klein beetje citroensap aan toe en maak het op smaak met peper en zout. 

Verhit een koekenpan met een laag zonnebloemolie. Maak dunne visburgers van het kabeljauwbeslag en leg ze in de pan. Bak de viskoekjes om en om in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar. Haal de gare visburgers eruit en leg deze op keukenrol, zodat een groot deel van het vet eruit gaat.

Intussen kun je het Turks brood in 10 minuten afbakken in een voorverwarmde oven. Het Turks brood is al gaar, dus je kunt het ook zo gebruiken, maar het is wel lekker dat het knapperig wordt. 
Pluk een aantal bladeren van de sla, was het en snijd de sla fijn. Pel de rode ui en snijd de ui in halve ringen. Snijd tot slot de komkommer in plakken. 

Snijdt het Turks brood in achten en vervolgens doormidden. Beleg de onderkant met sla en beleg het vervolgens met de ui en komkommer. Leg hier de visburger op en maak het af met een royale lepel roede bieten hummus. 

Smakelijk eten! 

Foto
1 Comment
Petra Dirks'
25/6/2014 01:55:36

Lijkt me heerlijk

Reply



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact