ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Verschillende soorten Cake

22/11/2014

0 Comments

 
Afgelopen weekend hebben mijn partner en ik onze verjaardag gevierd. Hiervoor heb ik verschillende lekkere hapjes gemaakt. Voornamelijk hartige hapjes voor in de avond, maar om te starten had ik vier verschillende soorten cake gemaakt. Geen gewone cake, want die maak ik al regelmatig en mezelf uitdagen vind ik ook belangrijk. De vier soorten die ik gemaakt hebt zijn een citroencake, pompoen-kruidcake, chocolade- ricottacake en een kokos-ananascake hieronder de recepten. Het zijn wel makkelijke recepten, omdat ik er zoveel in een dag heb gemaakt. De recepten van de hapjes volgen later. 
Picture
Citroencake
Ingrediënten: 250 gram bloem, 7 gram bakpoeder, 1 mespunt zout, 250 gram boter + een klontje (op kamertemperatuur), 250 gram suiker, 1 vanillestokje, 5 eieren en 1,5 citroen. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met het klontje boter en schud hier wat bloem doorheen. De bloem blijft plakken aan de boter, zo kun je de hele bakvorm bedekken met bloem.

Weeg de bloem, suiker en bakpoeder af, voeg het zout toe en meng dit goed door elkaar. Voeg hier de boter aan toe en mix dit door elkaar. Meng tijdens het mixen een voor een de eieren erdoor.
Snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit. Was de citroenen goed en rasp de schil (alleen het geel, het witte is erg bitter). Pers de 1,5 citroen vervolgens uit en meng dit samen met de rasp en het merg van het vanillestokje door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

Maak de cake af door er een beetje poedersuiker overheen te strooien.

Klik verder om de recepten van de andere soorten cake te lezen.

Picture
Kokos-ananascake
Een ontzettend lekkere cake, sommige vonden dit zelfs de lekkerste van de vier. En dat terwijl ik hem eigenlijk weg wilde gooien, omdat hij te nat was en daardoor uit elkaar viel. Ik had de ananas niet lang genoeg uit laten lekken en ik had er een eigen touch aan gegeven. Hieronder het recept zoals hij wel zou moeten lukken.

Ingrediënten: 150 ml melk, 60 gram boter (+ een klontje extra voor het invetten), 240 gram gemalen kokos, 240 gram basterdsuiker, 1 ei, 80 gram bloem en 300 gram ananas. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de stukjes ananas af zodat ze uit kunnen lekken
Vet de springvorm in met een beetje boter. Schud hier wat bloem doorheen, zodat de hele binnenkant van de bakvorm bedekt is met bloem.

Verwarm de melk met de boter in pannetje zodat de boter smelt. Intussen kun je in een kom de gemalen kokos met de basterdsuiker en bloem mengen. Als de boter gesmolten is en de melk warm roer dit mengsel dan door het kokosmengsel. Roer hier vervolgens het ei doorheen tot het een glad beslag is.
Meng de blokjes ananas door het beslag en verdeel het beslag over de bakvorm. Leg bovenop nog 3 of 4 hele ananas ringen om de cake mooi af te maken.
Bak de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Foto
Chocolade-ricottacake
Ingrediënten: 125 gram bloem, 45 gram cacaopoeder, 190 gram boter en een klontje voor de bakvorm, 270 gram fijne kristalsuiker, 3 eieren, 250 gram ricotta en 100 gram pure chocolade.

Voor deze cake maak je twee verschillende soorten beslag, namelijk chocoladebeslag en ricottamengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter. Schud hier wat bloem doorheen, zodat de hele binnenkant van de cakevorm bedekt is met bloem. Dit voorkomt dat de cake aan de bakvorm blijft plakken.

Het is het makkelijkste om met het chocoladebeslag te starten en dus alles af te gaan wegen. Daarvoor heb je nodig: 125 gram bloem, 45 gram cacaopoeder, 190 gram boter op kamertemperatuur, 220 gram kristalsuiker, 2 eieren en 100 gram pure chocolade.
Meng in een kom de bloem, cacao en suiker door elkaar met een mixer. Voeg hier de boter en eieren aan toe en meng het goed door elkaar. Snijd de chocolade in kleine stukken en spatel deze door het chocoladebeslag.

Voor het ricottamengsel heb je nodig: 250 gram ricotta, 1 ei en 50 gram suiker.
Klop de ricotta goed los met een mixer en voeg hier de suiker en het ei aan toe.
Schep het ricottamengsel op het chocoladebeslag en schep het met een spatel een paar keer licht door elkaar. Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Foto
Pompoen-kruidcake
Ingrediënten: 500 gram pompoen, 1 pak mix voor kruidcake, 1 sinaasappel, 100 gram witte chocolade, 100 gram melk chocolade, 1 mespuntje zout, 200 ml water en kookroom.

Verwarm de oven voor tot 150 graden.
Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Kook de pompoenblokjes gaar en doe een mespuntje zout in het water. Als de pompoen gaar is, giet dan het kookvocht af en pureer de pompoen met een stamper tot een mooie puree.  

Maak de kruidcake, zoals op de verpakking staat. De pak die ik gebruikt heb hoefde ik alleen maar water  aan de mix toe te voeren. Mix het tot een geheel.
Snijd de chocolade in kleine stukken. en spatel deze door het chocoladebeslag. Was de sinaasappel goed en rasp de schil (alleen het oranje, het witte is erg bitter). Pers de 1 sinaasappel vervolgens uit en meng dit samen met de rasp, de chocolade en de pompoenpuree door het beslag.

Bak de cake in de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je de chocolade erover doet.

Je kunt de witte chocolade au bain-marie warm smelten, maar er is ook een makkelijkere manier. Snijd de chocolade in kleine stukken. Zet een pannetje op het fornuis met een beetje kookroom en voeg daar de stukjes witte chocolade aan toe. Op deze manier smelt de chocolade langzaam. Als de chocolade helemaal gesmolten is kun je het op de cake gieten. Laat dit hard worden voordat je de cake aan snijdt.

Veel bak plezier!!

Tip: Als je zeker wilt weten of de cake gaar is kun je dit controleren. Prik dan met een prikker in het midden van de cake, als deze schoon eruit komt is de cake gaar. Anders heeft de cake nog even nodig. 
Tijdens het bakken van de cake kun je beter de oven dicht laten. Als je de oven toch open maakt en de cake is nog niet gaar zakt hij in.

0 Comments



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact