ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Venkelrisotto

22/8/2018

2 Opmerkingen

 
Risotto is zo’n gerecht waar ik dol op ben. Je hebt er weinig afwas van omdat je maar 1 pan nodig hebt, ja wij hebben geen vaatwasser dus dan is zo minmogelijk afwas altijd wel prettig. Deze venkelrisotto is lekker smeuïg en vrij simpel te maken.
Deze keer heb ik hem vegetarisch gemaakt, maar het is ook erg lekker met een stukje varkenshaas of gerookte kip.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 venkelknollen
  • Citroenrasp
  • Parmezaanse kaas
  • 350 gram risotto
  • 1 liter groentebouillon (1 liter kokend water en 2 bouillonblokjes)
  • 150 gram doperwten
  • 4 takjes tijm of een flinke theelepel gedroogde
  •  Peper
  • Zout
 
Pel en snipper de ui en pel ook het teentje knoflook en hak het fijn. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne ringen.
 
Fruit de knoflook en ui op laag vuur aan in een beetje olijfolie. Voeg na ongeveer 2 minuten de venkel toe en bak het tot de ui glazig ziet.
Voeg de risottorijst en tijm toe en zet het vuur iets hoger. Roer het geheel 2 minuten door elkaar tot ook de korrels glazig zijn.
 
In de tussentijd kun je 1 liter groentebouillon maken, je kunt natuurlijk ook ver gemaakte bouillon gebruiken, maar ik gebruik gewoon een bouillonblokje.
 
Blus het mengsel af met de groentebouillon. Vele foodblogs en koks geven aan dat je door de risotto moet blijven roeren, maar ik zag eens een tip van Jeroen Meus op de Belgische tv die echt perfect werkt!! Die tip was dat je de bouillon in 1 keer bij de risotto moet schenken en er vervolgens niet door moet roeren. Als de bouillon opgenomen is proef je of de korrel gaar is, indien dit niet het geval is voeg je nog wat extra kokend water toe. De risotto is klaar als hij beetgaar is. Als de risotto klaar is kun je de doperwten toevoegen zodat deze ook garen en warm worden.
 
Rasp de Parmezaanse kaas boven de venkelrisotto en breng het geheel op smaak met peper, zout en eventueel nog wat tijm.
 
De risotto is klaar als deze mede door de Parmezaan smeuïg is.
 
Verdeel de venkelrisotto over de borden en garneer de borden eventueel met wat Parmezaan en tijm.

2 Opmerkingen
Lenneke
22/8/2018 18:29:12

Ziet er goed uit! Ga de tip van de risotto zeker uitproberen, klinkt i-de-aal! Haha. Heb je evt lekker alternatief voor de doperwten?🙃

Antwoorden
Daisy - ToDaisy's
22/8/2018 21:00:01

Hallo Lenneke,
Leuk dat je het gaat proberen! Een lekker alternatief van doperwten zou prei kunnen zijn. Maar ik heb ook een risotto variant met venkel op de website staan met champignons en zongedroogde tomaatjes, dus dat zou ook een alternatief kunnen zijn. Succes met koken! Ik zie graag foto's van wat je gemaakt hebt.

Lieve groet, Daisy

Antwoorden

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact