ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Vegetarische omelet wrap met kastanje pesto

30/10/2018

0 Comments

 
Wraps we eten ze regelmatig. Vaak met kip of gehakt en dan uit de oven op Mexicaanse wijze als avondeten. Als lunch eten we ook regelmatig wraps maar dan vaak met gerookte kip, groenten en koud.

Deze keer maakte ik een combinatie die zowel in de middag als in de avond lekker is en goed vult. Ik heb het namelijk zelf ‘moeten’ testen.

Het is weer herfst, waardoor het eerder donker is, vooral nu de klok verzet is. Dan valt er echt geen mooie foto meer te maken na 16.00 uur. Dit was echt de laatste keer dat ik het geprobeerd heb om ’s avonds te fotograferen, zoals je al begrijpt mislukte dat ontzettend. Het gerecht was te lekker om het niet te delen met jullie en met de foto’s die ik had genomen weet ik zeker dat niemand het zou maken. Daarom maakte ik het de dag erna nogmaals als lunch recept. Het enigste verschil was dat ik hem ’s avonds met gegrilde kip heb gemaakt en in de middag niet. Dus is het ineens een vegetarisch recept geworden, maar zeker niet minder lekker! Naast vegetarisch is het ook nog eens koolhydraatarm.

Ik was met mijn dochter naar het bos geweest en daar raapte we kastanjes. Natuurlijk hebben we er samen leuke poppetjes van gemaakt en we hebben ervan gesmuld, maar ik had er nog zoveel over. Daardoor kwam ik op het idee om er een pesto van te maken en dat is een zeer geslaagd experiment.

Ik heb de recepten apart uitgewerkt maar maak het vooral door elkaar des te eerder staat het op tafel.
Foto
Ingrediënten voor de kastanje pesto:
  • 70 gram gepelde kastanjes
  • 30 gram verse basilicum
  • 90 milliliter olie
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout

Ingrediënten voor 4 stuks:
  • 8 eitjes
  • 1/3de krop ijsbergsla
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 oranje wortels
  • 3 paarse wortels
  • 1/2de koolrabi
  • 1 paprika
  • 1/4de theelepel aromat
  • 1/4de theelepel paprikapoeder
  • 40 milliliter melk
  • Olie
  • 1 eetlepel roomboter
  • Peper
  • Zout

Kastanje pesto:
Maak de kastanjes schoon en zorg dat je naast de schil ook het (bittere) vliesje verwijdert. Snijd de kastanjes in grove stukken en bak ze goudbruin in een droge koekenpan.
Was de basilicum en maak deze goed droog.

Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, 2/3de van de olie en kastanjes in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn tot je een pasta krijgt. Voeg net zoveel olie toe tot het een smeuïge pesto is. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Plaats deze in de doelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Wrap:
Maak de wortels schoon met een dunschiller. Snijd de wortels in de lengte in vieren, als ze erg dik zijn kun je ze ook in zessen snijden. Besprenkel de wortels met olie en breng ze op smaak met peper en zout. Verwarm een grillpan en grill hier de wortels in, zodat ze aan alle kanten van die mooie grillstrepen hebben.

Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd deze ook in de lengte in 8 stukken. Besprenkel de paprika met een beetje olie en maak ook deze op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe aan de wortel en zorg dat je deze ook mee grilt.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakken. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie, zodat je het vocht eruit bakt.  

Schil de koolrabi en snijd deze in dunne plakken, deze zorgt mede voor een lekkere bite in het gerecht. Was de sla en snijd deze in dunne reepjes.

Breek de eitjes in een grote kom en klop deze goed los (met een vork gaat het beste) en voeg de melk toe. Maak de omelet op smaak met peper, zout, aromat en paprikapoeder.

Smelt in een koekenpan wat roomboter. Als de roomboter gesmolten is kun je 1/4de van het eimengsel in de pan gieten en er een mooie omelet van maken door de pan te draaien. Als de omelet mooi door gegaard is kun je hem omdraaien, zodat hij aan beide kanten goudbruin van kleur wordt en goed gaar is. Zet het vuur niet te hoog, liever te laag dan te hoog.

Leg de omelet op een groot bord en smeer hem in met de pesto. Beleg de omelet vervolgens met de groentes (ijsbergsla, wortel, paprika, kastanjechampignons en koolrabi) en rol de omelet op.

Snijd de omelet doormidden en garneer hem met kastanje pesto, een blaadje basilicum en kastanjechampignons. Als je ze direct serveert zijn ze nog lekker (lauw) warm.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact