Er zijn dit jaar nog maar weinig recepten met asperges online gekomen. Gelukkig komt daar de komende weken verandering in, om te starten met deze vegetarische aspergesalade. Het is een van de eerste recepten die ik op ToDaisy’s deelde, voor het eerst deelde ik dit namelijk 29 mei 2014. Vandaag de dag heeft het recept een kleine update gekregen, waardoor wij het nog lekkerder vonden en hopelijk jullie ook. Naast asperges is het ook weer de tijd voor verse Nederlandse peultjes. Geloof mij koop eens verse Nederlandse peultjes, deze zijn zoveel lekkerder dan de voorverpakte peulen uit de supermarkt. Ik verwacht overigens ook ieder moment de tuinbonen en doperwtjes. Het smaakverschil met uit een potje, blikje of diepvries is ongekend! Deze salade at onze kleine dreumes nog niet mee, daar heeft hij nog moeite mee dus haalde ik een hapje uit de diepvries. Eliza-Jane at het wel en vond het ontzettend lekker. Ingrediënten voor 4 personen:
Verwarm een koekenpan en rooster daar de pijnboompitten in. Schud ze af en toe om en houd ze goed in de gaten, ze verbranden namelijk snel. Haal ze eruit zodra ze goudbruin van kleur zijn. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Was de groene asperges en breek de onderste stukken af. Als je goed breekt breek je het droge, taaie deel af. Als de groene asperges wat dikker zijn schil dan de onderste 3 cm van de asperge. Dat adviseerde mijn aspergeboer, omdat dit een beetje houterig smaakt. Indien de asperges niet goed droog zijn dep ze dan droog met een stuk keukenpapier. Besprenkel ze vervolgens met 1 eetlepel olie en wrijf ze goed in, zo hebben alle asperges een dunlaagje olie. Strooi een klein beetje zout over de asperges en leg ze in de grillpan. Grill de asperges gedurende 10 à 13 minuten rondom, als je ziet dat het te hard gaat zet het fornuis dan een beetje lager. Blijf de asperges regelmatig draaien, zodat ze aan alle kanten gelijkmakend gaar worden. Breek eventueel een stukje af om te proeven of ze gaar zijn. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd in de tussentijd een klein stukje van beide uiteindes van de peultjes af. Kijk ook direct of er een draad aan de peul zit. Dat check je door het puntje bijna los te snijden en dan zijwaarts van de peul af te trekken. Regelmatig komt er dan een dunne, vezelige draad mee, deze kun je niet eten dus moet je ook aan beide zijkanten verwijderen. Deze draad zit overigens niet aan alle peulen. Was de peulen vervolgens goed onder de kraan en blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Haal ze na 2 minuten uit het water en spoel ze kort af onder stromend koud water. Dit stopt het kookproces. Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakken. Je kunt deze bakken in dezelfde koekenpan als de pijnboompitten. Zorg dat je voldoende olie in de pan doet. Was in de tussentijd de little gem en scheur deze in kleinere stukken. Was de komkommer en snijd deze in dunne reepjes. Snijd ook de brie in dunne reepjes. Maak de dressing door 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn door elkaar de mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout en eventueel een theelepel honing voor het zoetje. Als alle ingrediënten klaar zijn kun je de sla over de borden verdelen. Leg daar in het midden de gegrilde groene asperges op. Verdeel daarover de gebakken champignons, peultjes, komkommer, brie en pijnboompitten. Drizzle de saus er overheen, op deze manier maak je de salade mooi af. Wil je dat de smaak goed in de salade getrokken is voordat je hem serveert? Meng dan voor je de salade opmaakt de sla, brie, komkommer, pijnboompitten en dressing door elkaar. Dan kun je de warme ingrediënten op het laatste moment toevoegen terwijl de smaken wel in kunnen trekken.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |