Ik denk dat we voorlopig een nieuwe eet date hebben met mijn ouders. Sinds een paar weken komen ze op vrijdag lunchen. Eerst kwamen ze dan op de koffie om de kinderen te zien, maar af en toe kwam het op dat moment niet uit en kwamen ze rond lunchtijd. Zo is deze nieuwe lunchdate ontstaan. En het geeft mij de gelegenheid om een lekker lunchgerecht te maken dat ik vervolgens ook weer met jullie kan delen. Vorige week maakte ik deze gevulde portobello’s. Deze keer waren alleen mijn moeder en zusje er. Mijn moeder houdt ook van vegetarische recepten dus maakte ik deze vegetarisch gevulde portobello’s, ze zijn overigens ook koolhydraatarm. Deze stonden al de hele week op het programma, maar door verschillende redenen kwam het er steeds niet van. Mijn zusje lust niet alle groentes dus die wilde er geen. Gelukkig probeerde ze wel een stukje, op de spinazie na vond ze het ook lekker. Ingrediënten voor 2 personen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Bak de ui, knoflook en knolselderij in een koekenpan met een scheut olie. Was in de tussentijd de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd deze ook in blokjes en voeg de paprika na ongeveer 3 minuten toe en bak deze mee. Als je verse (ongewassen) spinazie gebruikt, was deze goed zodat er geen zand meer in zit. Voeg de spinazie toe aan de gebakken groentes en laat deze slinken. Haal in tussen het steeltje uit de portobello’s en hol ze nog een beetje uit. Wat je uit de portobello’s haalt voeg dat toe aan het groentemengsel. Voeg de zongedroogde tomaten toe als de spinazie geslonken is. Meng dit alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Vul de portobello’s met het groentemengsel en plaats ze voor 15 minuten in de oven. Ik pocheerde de eieren, hoe ik dat deed leg ik hier uit. Kook in de tussentijd water met een flinke scheut azijn. Je moet de azijn net proeven, maar hij mag niet op je adem slaan. Voor degene die twijfelen, natuurazijn is verstandiger dan schoonmaakazijn😉. Overigens proef je de azijn niet terug in de gepocheerde eieren. Als het water kookt zet het fornuis dan lager, zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Breng met behulp van een garde het water aan het draaien. Breek het ei eerst in een kommetje, zodat je het in een vloeiende beweging in het water kunt gieten. Als het water bijna stil staat giet je het ei in een keer zonder twijfeling in het water. Je ziet het eiwit direct stollen. Ik deed het ei voor ei, maar je kunt er ook twee in een keer in de pan gieten. Laat het ei 2 à 3 minuten in het water liggen, zodat het eiwit de tijd krijgt om gaar te worden. Zorg dat het water zachtjes kookt. Als je het goed doet blijft het eigeel zacht. Intussen zijn de portobello’s gaar, laat deze in de oven staan tot je klaar bent met het ei, zodat deze warm blijven. Serveer de portobello’s op een mooi bord of plank, zodat iedereen er een af kan pakken. Leg de gepocheerde eieren op de portobello’s.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |