ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Tweede paasdag

30/4/2014

0 Comments

 
Tweede paasdag hebben we bij mijn schoonouders gegeten. We hadden afgesproken dat mijn schoonouders de soep en het toetje zouden maken en mijn vriend en ik het hoofdgerecht. Het is asperges tijd dus hebben we een aspergeschotel met zalm gemaakt. Daarnaast heb ik een cake uit probeersel gemaakt, dit zag ik bij 24Kitchen. 
Ik ben die avond vergeten foto's te maken van de resultaten, maar gelukkig had ik enkele foto's van de voorbereidingen. 

De recepten van de chocoladepaascakejes en de aspergeschotel.
Foto
Chocopaascakejes
Ingrediënten: 
Cacaopoeder, 4 eieren, boter, pak cakemix (koopmans), advocaat, slagroom, suiker, witte bonen of rijst, spuitzak en een ovenschaal. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix eerst de eieren en het boter door elkaar voeg vervolgens de cakemix toe (zoals ook op de verpakking staat) en tot slot 3 eetlepels cacaopoeder. Maak de eieren voorzichtig kapot, zodat je deze later weer kunt vullen. Doe de witte bonen in een ovenschaal en zet daar de lege eieren tussen de witte bonen. Doe het beslag in een spuitzak, met behulp van de spuitzak zijn de eierschillen gemakkelijk te vullen. Vul de eierschillen met 3/4de met het beslag. Zet het 20 minuten in de oven tot de cake gaar is. 

Laat de cakejes afkoelen. Van de drie waar het deeg erboven uit kwam heb ik een beetje afgebroken, omdat ik ze wilde vullen. Door de cacaopoeder was het chocoladecake. Klop de slagroom voeg hieraan een beetje suiker toe. Deze cakejes heb ik luxer gemaakt door er een beetje advocaat in te doen en om het af te maken een beetje zelf geklopte slagroom. 

Van het beslag dat je over hebt kun je nog een gewone cake maken. 

Tip: Je kunt ook zelf een cakebeslag maken. 


Foto
Aspergetaart 
Ingrediënten (voor 4 personen): 
8 velletjes bladerdeeg, 1,5 kg asperges, 4 (verse) zalmmootjes, 6 eieren, een scheutje kookroom, peper, zout en een springvorm. 

Schil de asperges en kook ze in water met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Dit kun je het beste op tijd doen, zodat de asperges kunnen uitlekken. Dat doe je om ervoor te zorgen dat de taart niet te waterig wordt, uit de asperges komt namelijk nog veel vocht. Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. In de tussentijd kan de zalm in stukken gesneden worden. Maak in de tussentijd het eimengsel, voeg de 6 eieren een scheutje kookroom en wat peper en zout en klop dit goed door elkaar. Leg de springvorm vol met de bladerdeeg vellen en doe daar de asperges en zalm in. Schenk hierover het eimengsel en zet het geheel 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven tot het gaar is. 

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact