ToDaisy's
  • Home
  • Over mij
  • Contact
  • Workshops
    • Fingerfood
    • Tapasworkshop

Turle

18/4/2014

0 Reacties

 
Dit recept heb ik van een oud collega en zij vertelde me dat het een typisch turks gerecht is. Het is een heerlijk gerecht waarbij je een hele familie kunt uitnodigen om te eten. Nou ben ik meestal niet zo goed in koken voor 2 personen, dus komt er iemand onverwacht langs kan die gewoon aanschuiven.
Foto
Ingrediënten: Kipfilet (oorspronkelijk rundvlees), uien, knoflook, tomaten, courgette, boontjes of snijbonen, paprika, aardappelen, aubergine, champignons, tomatenpuree, sambal en rijst.

Foto
Turle is een gerecht waarbij je de snijvaardigheid kunt oefenen, er moet namelijk veel gesneden worden. Zelf vind ik het altijd prettig om eerst alles te snijden, zodat ik daarna gewoon alles
makkelijk kan toevoegen. Als je de kip eerst snijdt kun je deze vast aanbakken in een beetje boter in een grote pan. Indien de kip aangebakken is fruit dan de uien en knoflook mee. Voeg vervolgens een eetlepel sambal en twee blikjes tomatenpuree toe, zodat deze ook even mee aan kan bakken en het ergste zuurtje er vanaf is. Vervolgens voeg je de aardappelen toe, want deze hebben lang de tijd nodig voordat ze gaar zijn. Kook ze desnoods even apart voor en voeg ze daarna toe. Laat dit even pruttelen. Daarna kunnen de boontjes, paprika, aubergine en tomaten toegevoegd worden. Voeg als laatst de courgette en champignons toe. 
Laat dit pruttelen tot dat alles gaar is, en de smaken goed hebben kunnen intrekken. Nu kan het gerecht ook geproefd worden en eventueel nog wat peper en zout toevoegen of wat extra sambal. 
Op het laatste moment kun je de rijst koken (met een beetje zout) en je hebt een volledig gerecht. 

0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

  • Home
  • Over mij
  • Contact
  • Workshops
    • Fingerfood
    • Tapasworkshop