Het is weer wintersporttijd en daar kun je natuurlijk de lekkerste Tiroler Gröstl eten. Ik maakte een paar weken geleden deze Tiroler Gröstl, omdat ik een verzoek kreeg of ik een lekker recept wist. Altijd leuk om verzoekjes te krijgen, deze keer kwam het vanuit mijn familie. Die uitdaging nam ik aan en aangezien de kinderen en Luke het goed aten is het denk ik geslaagd. Het is een Tiroler Gröstl recept geworden met een kleine twist. In plaats van aardappels gebruikte ik zoete aardappels, dat maakt het een koolhydraatarm recept. Ook voegde ik spruitjes toe. Nu houdt mijn broer niet zo van spruitjes, maar die kun je altijd achterwegen laten. Al was het verrassend lekker met spruitjes. Door de kinderen werden zelfs de spruitjes goed ontvangen. Voor Dylan maakte ik het babyproof. Hoe? Dat staat onder aan het recept uit gelegd. Ingrediënten voor 4 personen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels was ze en snijd ze in dunne plakken. Kook de zoete aardappels gedurende 8 à 10 minuten beetgaar. Maak de spruitjes schoon en kook deze in een pan met water in 5 à 8 minuten gaar. Let op beide groentes garen in de oven nog door, mocht je geen overgare groentes willen hebben, laat ze dan vooral niet te gaar worden. Mocht er geen baby mee eten kun je altijd zout toevoegen aan het kookwater. Bak in de tussentijd de spekjes in een droge koekenpan, er komt voldoende vet vrij van de spekjes. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd deze in dunne reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Als de spekjes voldoende knapperig zijn haal deze uit de pan en leg ze op keukenpapier, zodat het overtollige vet door het keukenpapier opgenomen kan worden. Voeg extra olie toe en bak de champignons gaar op hoog vuur. Als de champignons geslonken zijn en het meeste vocht verdampt is voeg dan de uien, knoflook en paprika toe. Bak deze gedurende 3 minuten mee. Voeg vervolgens de spruitjes en spekjes toe en breng het groentemengsel op smaak met kerriepoeder, peterselie, peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en verdeel daarover de gekookte zoete aardappels. Strooi de kaas over de zoete aardappel en plaats de Tiroler Gröstl voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd kun je de eitjes bakken in een grote koekenpan met een scheut olie. Serveer de Tiroler Gröstl voor iedereen met een gebakken ei. Babyproof Kook de aardappels en spruitjes voor je baby goed gaar. Dan kun je de groentes gemakkelijk prakken of zijn ze voldoende zacht voor je baby om ze te kunnen bijten. Houdt een beetje ui en champignons apart. Snijd de champignons fijner dan je ze voor jezelf laat. Voor Dylan schilde ik de paprika met een dunschiller, want hij krijgt het velletje van de paprika nog niet weg. Bak de champignons met paprika in een koekenpan. Voeg als het meeste vocht verdampt is ook de ui toe. Voeg na ongeveer 3 minuten een paar spruiten toe en breng het op smaak met peterselie en kerriepoeder. Doe het groentemengsel in een kleine ovenschaal en verdeel daarover een laag zoete aardappel. Bij Dylan zijn hapje heb ik een beetje kaas toegevoegd, maar dit kun je ook goed achterwegen laten. Plaats ook deze schotel samen met die van jullie voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Klop een ei los en bak een roerei in een koekenpan met een scheut olie. Zorg dat al de stukjes ei goed gaar zijn. Doordat alle groentes goed gaar zijn was het gemakkelijk te prakken, wij prakte het grof voor Dylan. Bij Dylan heb ik geen spekjes toegevoegd, omdat hij deze nog niet krijgt door gebeten en ze daardoor weer uitspuugt. ![]()
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |