ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Tapas

29/5/2014

0 Comments

 
Gisteravond heb ik gezellig met een vriendin meidenavond gehad. En bij onze meidenavond hoort lekker eten en vaak maken we tapas. Gister hebben we vele nieuwe recepten uitgeprobeerd en verzonnen en het was echt ontzettend lekker!!! We hebben ervan genoten!

Voor de tapas hebben we diverse gerechtjes gemaakt, namelijk:
  • Gevulde champignons
  • Vietnamese rolletjes
  • Mini kebabs met tzatziki 
  • Kipspiesjes
  • Tomatenspiesjes
  • Gehaktballetjes 
  • Hamrolletjes
  • Salades (eiersalade, ham-preisalade en gerookte kipsalade) 
  • Sangria

Hieronder vindt je foto's en alle recepten. 
Foto
Foto
Gevulde Champignons 
Een heel simpel, maar lekker recept!
Ingrediënten: Grote champignons, 1 doosje spekjes, 1 ui en philadelphia met kruiden. 

Bak de spekjes aan in een pan, hier hoef je geen olie of boter aan toe te voegen, want er komt voldoende vet uit de spekjes. Zet de oven aan op 200 graden, zodat deze goed voor verwarmd is. Snijd de uien in stukjes en voeg deze aan de spekjes toe en bak dit even aan. Terwijl dit bakt kun je de grote champignons uithollen. Zodra de spekjes knapperig zijn en de ui glanzig kun je de champignons vullen met het mengsel van spek en ui. Leg tot slot een beetje philadelphia op het mengsel. Het is gemakkelijk om hier 2 theelepeltjes voor te gebruiken. Met het ene lepeltje schep je een beetje philadelphia uit het bakje en met de andere duw je het van de lepel. 
Zet dit geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven. 

Foto
Vietnamese rolletjes
Ingrediënten: 1 bosuitje, 1 teentje knoflook, 1/2 pak filodeeg, 1 eetlepel vloeibare honing, olijfolie, paprikapoeder, 1/2 tl koekkruiden (speculaas kruiden), 250 gram half-om-half gehakt, peper en zout. 

Snijd de bosui in kleine ringetjes en de knoflook fijn. Bak het gehakt rul en voeg de bosui en de knoflook toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de honing, de koekkruiden en een beetje peper en zout toe. Haal het pannetje van het vuur als alles gebakken is. Snijd het filodeeg door midden (in de lengte richting). Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer 1 velletje filodeeg in met olijfolie, leg daar nog een laagje filodeeg op en smeer dit ook in met een beetje olie. Leg hier een beetje het gehaktmengsel op. Rol het filodeeg voorzichtig op, want het is breekbaar, en probeer de zijkanten naar binnen te vouwen tijdens het oprollen. Strooi tot slot een beetje paprikapoeder op de bovenkant van de rolletjes. Leg de rolletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Tip: Sweet chilisaus is hier lekker bij! 

Foto
Mini Kebabs 
Ingrediënten (voor 8 personen): 2 steeltjes peterselie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram half-om-half gehakt en tzatziki. 

Snijdt de peterselie en knoflook fijn. Meng de peterselie, knoflook en sambal goed door het gehakt. Rol het gemende gehakt in vorm en bak het in circa 5 tot 10 minuten gaar. 

Tips: Wanneer je het in een staafje rolt kun je het makkelijk vasthouden om te dippen. Tevens zou je het dan ook aan een prikker kunnen rijgen en op die manier dippen. Serveer tip: tzatziki smaakt er heel erg lekker bij. 

Foto
Kipspiesjes
Ingrediënten (voor een kleine hoeveelheid): 1 kipfilet, teriyaki marinade, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing en 1 theelepel sambal. 

Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de knoflook fijn. Marineer de kipfilet blokjes in de teriyaki marinade, knoflook, honing en sambal. Meng dit geheel goed door elkaar, laat dit geheel een tijdje staan, zodat de smaken goed intrekken. Bak het aan in een pan, dit kun je doen door ze aan te rijgen aan een satéprikker of gewoon los zoals op de foto te zien is.

Tips: Wanneer je prikkers gebruikt, laat deze dan eerst even weken in water, dan verbranden ze niet zo snel. Een serveer tip, het is ook lekker om de kip op een rijstcracker te serveren, met als garnering een beetje tuinkers. 

Foto
Tomatenspiesjes 
Ingrediënten: Cherrytomaten, boursin
salade & apéritif en prikkertjes. 

Snijd de cherrytomaten doormidden. Rijg eerst 1 helft van de tomaat aan de prikker, vervolgens de boursin en tot slot de andere helft. 

Foto
Gehaktballetjes 
Ingrediënten voor een grotere groep: 500 gram gehakt en nasi kruidenmix. 

Meng de nasi kruidenmix goed door het gehakt. Bak de gehaktballetjes aan tot ze gaar zijn. Je kunt ze warm opdienen, maar koud zijn ze ook heel erg lekker! Mocht je ze in de koelkast willen zetten, wat goed gaat, laat ze dan eerst afkoelen, dan blijven ze knapperig. 

Foto
Hamrolletjes
Een simpel gerechtje dat leuk en makkelijk is voor tijdens een feestje.  
Ingrediënten: 1 pakje monchou, 1 ui, achterham en plasticfolie. 

Snipper het uitje heel fijn en meng het door elkaar met de monchou. Breng dit aan op de achterham en rol het op in plasticfolie. Doe dit enkele uren voor gebruik dan kunnen de smaken in elkaar trekken.

Foto
Salades 
Eiersalade
Ingrediënten: 4 eieren, mayonaise, peper, zout, aromat en kerriepoeder. 

Kook de eitjes hard. Prak de eitjes met een vork klein, voeg hier peper, zout, aromat, kerriepoeder en mayonaise aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat het afkoelen in de koelkast. 

Ham-preisalade 
Ingrediënten: Ham, prei, mayonaise peper en zout. 

Snijd de prei fijn en was deze goed, laat de prei goed uitlekken. Snijd ook de ham fijn. Voeg peper en zout toe en meng de prei, ham door elkaar met mayonaise. Zet dit in de koelkast. 

Gerookte kipsalade
Ingrediënten: Kipfilet (vleeswaren), zongedroogde tomaten, pijnboompitten, mayonaise en pesto.
Bak de pijnboompitten aan in een pan, dat zorgt ervoor dat ze rijker van smaak worden. Snijd de kipfilet en zongedroogde tomaten fijn. Als de pijnboompitten klaar zijn snijdt deze dan ook fijner, dit gaat het makkelijkst met een groot mes en dat je ze op een hoopje legt. Meng de pesto door de mayonaise. Meng de klein gesneden kipfilet, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en het mayonaise mengsel goed door elkaar. 

Tip: De Zaanse Mayonaise is heerlijk om salades mee te maken. De salades smaken het beste als je ze een dag van te voren maakt, dan kunnen de smaken namelijk goed in elkaar trekken. Je kunt de salades ook het beste proeven als ze afgekoeld zijn (in de koelkast) en de smaken wat in elkaar zijn getrokken. Mochten ze flauw zijn kun je nog de kruiden die je mist toevoegen.

Foto
Sangria 
Ingrediënten: 1 fles rode wijn, 1/2 koffiekopje likeur 43, 1 koffiekopje sinaasappelsap, 1 koffiekopje 7up en diverse soorten vers fruit.

Giet de rode wijn, likeur 43, sinaasappelsap en 7up in een grote kan. Snijd het fruit klein en voeg dit toe. Wij hadden perzik, bessen, appel en sinaasappel toegevoegd. Even in de koelkast en genieten maar!!

Tip: Persoonlijk vind ik het lekkerder wanneer de vruchten niet een hele dag mee geweekt worden, dan proef je alleen maar alcohol. Als je dit receptje 2 tot 3 uur voor het drinken maakt en dan de vruchten toevoegt is het heerlijk! 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben schroom niet om een reactie te plaatsen. 

Smakelijk eten en veel kookplezier! 
0 Comments



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact