De appelbol kennen we allemaal wel. Het knapperige bladerdeeg en daarin die warme sappige appel met in het midden dat gesmolten laagje suiker, heerlijk. Ik gaf daar een leuke twist aan, in plaats van deze bekende appelbollen maakte ik stoofpeerbollen. En serieus ze vielen goed in de smaak. Luke at de laatste zelfs als toetje van zijn lunch, omdat hij ze zo lekker vond. Dus mocht je met kerst of binnenkort stoofperen willen maken als dessert. Denk dan eens aan dit recept kun je starten met stoofperen in plaats van afsluiten. Maar je kunt het ook als dessert serveren met een bolletje kaneelijs en een toefje slagroom, het water loopt me in de mond mmm. Vinden jullie ze er ook niet ontzettend lekker uit zien? Ingrediënten voor 6 bollen:
Maak eerst stoofperen volgens het recept, klik hier. Voor dit recept heb ik het klokhuis verwijdert met een appelboor voordat ik de peren ging koken. Laat de stoofperen afkoelen en uitlekken in een vergiet of zeef voordat je aan dit recept begint. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de stoofperen ieder op een vel bladerdeeg en strooi 1,5 à 2 theelepels kaneelsuiker per peer op de plek waar het klokhuis zat. Vouw het bladerdeeg om de stoofpeer heen en zet de onderkant, waar de vouw zit op de bakplaat. Doe dit bij alle 6 de stoofpeerbollen. Klop het eitje los en bestrijk de bollen met het losgeklopte ei. Bestrooi de buitenkant van de stoofpeerbollen met de over gebleven kaneelsuiker. Plaats de stoofpeerbollen voor 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin van kleur zijn geworden.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |