ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Spruitjesquiche

19/11/2018

0 Comments

 
Spruitjes is voor veel kinderen (en volwassenen) geen favoriet. Daarom heb ik de afgelopen tijd een aantal recepten met spruitjes gemaakt die een twist hebben. Deze spruitjesquiche is er een van en de eerste die online staat.
Doordat je de spruitjes fijnhakt zijn ze niet herkenbaar in de quiche. De worcestersaus zorgt ervoor dat de spruitjes van smaak veranderen waardoor veel mensen ze wel lusten.

Ik heb al vaker spruitjes fijngehakt voor een kerstgerecht. Toen heb ik ze opgebakken met harde spekjes en worcestersaus. Er waren toen ook gasten die geen spruitjes lusten, maar geen idee hadden dat ze die op dat moment aan het eten waren.

In dit recept geldt hetzelfde, zeker de moeite waard om te proberen voor mensen die moeite hebben met spruiten.
Foto
Ingrediënten voor 1 quiche (4 personen):
  • 1 rol hartige taartdeeg van Tante Fanny of 6 plakken van Koopmans
  • 1 kilo spruitjes
  • 500 gram gehakt
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Peper
  • Zout

Maak de spruitjes schoon en hak ze in een keukenmachine of rasp ze grof.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de spruitjes toe als het gehakt bijna gaar is. Breng het geheel op smaak met 3 eetlepels worcestersaus en peper en zout. Proef het mengsel of het goed op smaak is, want het eimengsel kun je niet proeven.

Vet de taartvorm goed in met boter en schud daar overheen de bloem. Zorg dat alles goed met bloem bedekt is. Dit zorgt ervoor dat je de quiche straks gemakkelijk uit de schaal krijgt.

Als het taartdeeg niet groot genoeg is voor de taartvorm rol hem dan nog extra uit. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Mocht er ergens een gaatje of scheur zitten geen probleem, duw met je vingers een stukje overgebleven deeg erop vast.

Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem en strooi de paneermeel eroverheen. Verdeel het spruitjesmengsel over de taartvorm.

Klop de eitjes los in een kom. Voeg de melk en de laatste eetlepel worcestersaus toe. Breng het op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de vulling van de quiche.

Maak de quiche af door de geraspte kaas erover de strooien.

Plaats de spruitjesquiche voor 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar en goudbruin is.

Je kunt de quiche direct serveren. Mocht je hem in de ochtend hebben gemaakt en op willen warmen, doe dit dan op een oventemperatuur van maximaal 180 graden. Het duurt ongeveer 25 à 30 minuten.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact