ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Spinaziestamppot met kokoskabeljauw

12/11/2018

0 Comments

 
Een tijdje geleden gaarde ik vis in een korst van kokos in plaats van zout. De smaak van de kokos kwam maar heel licht terug, eigenlijk herkende je de smaak alleen als je het wist. Het resultaat was wel net zoals bij een zoutkorst dat de vis ontzettend mals en sappig blijft door deze manier van garen. Zeker de moeite waard om eens te proberen en misschien plaats ik het recept hiervan nog eens online.  

Eigenlijk hoopte ik toen dat de vis iets meer de smaak van kokos mee zou krijgen. Daarom probeerde ik het nog eens, maar nu door hem te paneren met kokosrasp. En het was ontzettend lekker en de combinatie met de spinaziestamppot viel erg goed.

Let goed op of je spinazie gewassen is of niet. Als je ongewassen spinazie hebt gekocht zorg dan dat je deze eerst heel goed wast. Niets zo vervelend als het knisperen van zand tussen je tanden tijdens het eten. En geloof me ook mij overkomt dit soort dingen af en toe, gevalletje slaaptekort, niet goed opletten en te gehaast zijn.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 gram spinazie
  • 1,5 kg aardappels (kruimige)
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1/2de brie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram kokosrasp
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Peper
  • Zout

Schil de aardappels en kook ze in een grote pan met water en zout in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.

Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Blijf bij het fornuis, want voor je het weet zijn ze zwart 😉. Als de pijnboompitten klaar zijn doe ze dan in een schaaltje. Je kunt de spinazie laten slinken in deze pan voeg eventueel een scheut olie toe.

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en dep ze droog met keukenpapier. Voor het paneren van de kabeljauw gebruik ik 3 soepborden. In de eerste doe ik bloem, de tweede een losgeklopt ei en in de derde kokosrasp. Als je de kabeljauw hebt af gedept met keukenpapier kruid je deze met peper en zout. Haal de kabeljauw als eerste goed door de bloem. Leg hem vervolgens in het losgeklopte ei en draai hem er doorheen en zorg dat alles met ei bedekt is. Tot slot leg je de kabeljauw in de kokosraps en zorg je dat deze helemaal bedekt is met kokosraps. Druk het goed aan, zodat het een stevig geheel wordt. De kabeljauw is in ongeveer 6 à 10 minuten klaar, dus bak deze pas als de aardappels gaar zijn.

Als de aardappels gaar zijn kun je ze afgieten en fijn maken met een (puree)stamper.

Bak de kabeljauw 3 à 5 minuten op iedere kant in een koekenpan met flink wat zonnebloemolie, zodat ze ongeveer een halve centimeter onder staan.

Meng door de aardappelpuree een klont roomboter. Voeg vervolgens de spinazie toe, houd ongeveer 1 handje geslonken spinazie over voor de garnering.

De aardappelpuree is waarschijnlijk nog aan de droge kant omdat je het water hebt afgegoten. Je kunt melk toevoegen, maar in dit geval heb ik wat vocht van de spinazie toegevoegd.

Snij de brie en zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Meng deze samen met de pijnboompitten door de spinaziestamppot. De brie zorgt ervoor dat de stamppot lekker smeuïg wordt.

Maak de stamppot tot slot op smaak met peper en zout.

Schep de spinaziestamppot op de borden. Verdeel daar bovenop de spinazie en leg daarop de gepaneerde kabeljauw. Garneer de stamppot met een zongedroogd tomaatje, briereepjes en pijnboompitten.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact