ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Spaghetti met mozzarella

9/7/2015

0 Comments

 
Maandag had ik een drukke dag dus aten we deze ontzettend lekkere spaghetti. Erg makkelijk om te maken, maar toch net iets anders dan gewone spaghetti. Als je saus over houdt is het ook goed in te vriezen, zodat je bij de volgende drukke dag alleen de saus uit de vriezer hoeft te halen op te warmen, spaghetti te koken en eventueel het kaasmengsel te maken.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 250 gram half-om-halfgehakt, 400 gram gepelde tomaten, 175 gram spaghetti, 2 el pijnboompitten, 2 el gebakken uitjes, 30 gram Parmezaanse kaas, 75 gram mozzarella, 250 gram cherrytomaten, 1 courgette, Italiaanse kruiden (eventueel verse oregano), basilicum, olie, peper en zout.

Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Verwarm een grote pan en bak hierin het gehakt rul, er komt voldoende vet vrij dus het is niet noodzakelijk om olie/boter te gebruiken.

Rasp intussen de tomaten fijn. Was en snijd de courgette in blokjes.
Kook de spaghetti (beet)gaar in water met een beetje zout.

Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt en bak deze een paar minuten mee. Vervolgens kun je de geraspte tomaten en de gepelde tomaten toevoegen. Maak de gepelde tomaten kleiner met een lepel/pollepel om de pan niet te beschadigen. Voeg vervolgens de courgette toe en maak het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden (evt. verse basilicum en oregano).

In de tussen tijd kun je de pijnboompitten roosteren in een koekenpan (zonder olie) tot ze goudbruin kleuren. Voeg hier de gebakken uitjes aan toe en bak deze even mee. Haal dit uit de pan en plaats het in een schaaltje, zodat het niet verder door bakt in de warme pan.

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in kleine stukjes. Meng de helft van de Parmezaanse en mozzarella door de pastasaus. Was de cherrytomaatjes en halveer deze, voeg deze toe aan de pastasaus. Meng dit alles goed door elkaar en laat het geheel een paar minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Meng de andere helft van de Parmezaanse en mozzarella door de pijnboompitten en gebakken uitjes.

Giet de spaghetti af als deze gaar is en meng het door de pastasaus. Proef de pasta en maak eventueel nog extra op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Was de blaadjes verse basilicum en snijd deze fijn.

Maak de pasta op je bord af door er het mozzarella mengsel overheen te strooien en tot slot nog wat vers gesneden basilicum.

Laat vooral eens weten als je iets gemaakt hebt en hoe het heeft gesmaakt!
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact