ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Spaanse aardappeltortilla

30/8/2018

0 Reacties

 
De Spaanse tortilla is iets heel anders dan de Mexicaanse tortilla. De Spaanse kunnen we ook wel de aardappeltortilla noemen en wordt vaak geserveerd bij (Spaanse) tapas. Deze tortilla wordt gemaakt van aardappels en eieren en is zowel koud als warm lekker. De combinatie aardappel en ei maakt het een zwaar gerecht dus als tapas hapje is een klein puntje of blokje voldoende.
Het makkelijke aan deze tortilla vind ik dat je eindeloos kunt variëren met het toevoegen van vlees, groenten en kruiden. Dat is een van de redenen waarom ik het ook wel eens als avondeten serveer.
Foto
Ingrediënten voor 1 tortilla:
  • 600 gram aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2de rode peper (of naar smaak meer)
  • 50 gram olijven
  • 80 gram chorizo
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 paprika
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 6 eitjes
  • 3 steeltjes peterselie
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijven. Kook de aardappels kort in water met een beetje zout. Zorg dat ze nog niet gaar zijn, maar wel voorgegaard. Door het bakproces garen ze namelijk nog verder. Als je het snijwerk niet hebt gedaan tijdens het koken van de aardappels zorg dan dat je de aardappels afspoelt onder koud stromend water, zodat het gaar proces gestopt wordt.

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze aan in een koekenpan. Er komt voldoende vet uit de chorizo je hoeft dus geen olie of boter toe te voegen.

Pel de ui en knoflook en snipper ze. Bak de ui en knoflook mee met de chorizo.

Was de paprika en snijd in kleine stukjes. Was de rode peper en verwijder de zaadjes. Snipper deze en voeg de peper samen met de paprika toe aan het chorizomengsel. Bak het geheel 2 minuten op hoog vuur.

Voeg de aardappels toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.

Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in (grove) stukken, zodat ze herkenbaar blijven. Voeg deze ook toe en roer alles goed maar voorzichtig door elkaar zodat de aardappels heel blijven.

Haal de lange stelen van de peterselie en hak het fijn.
Sla de eieren in een kom en klop deze los met een vork. Maak het op smaak met peper, zout en paprikapoeder en de peterselie. Voeg tot slot 75 gram geraspte oude kaas toe en klop het goed door elkaar.

Giet het eimengsel in de pan over de aardappels.

Bak de tortilla zachtjes gaar in 20 minuten op een kant. Draai de tortilla met behulp van een groot bord voorzichtig om. Zo kun je de tortilla keren en vervolgens terug in de pan schuiven. Pas op dat je jezelf niet verbrand aan het vet dat uit de pan komt (van de chorizo). Bak de aardappeltortilla vervolgens nog 5 à 10 minuten op deze kant.

Je kunt er ook voor kiezen om het niet in een pan maar in een ovenschaal te bereiden. Plaats dan de Spaanse aardappeltortilla 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Foto
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact