De Sinterklaastijd is weer aangebroken. Blijft toch altijd een leuke tijd van het jaar. Zaterdag komt hij aan en dan komt er natuurlijk weer van allerlei lekkers op tafel voor klein en groot. Dit jaar staat deze heerlijke speculaasperencake op tafel. Dat er met pepernoten gebakken mocht worden was natuurlijk een feest. Ze konden dan ook niet wachten tot ze het op mochten eten. Helaas hadden ze de pech dat hun mama de dag erop pas tijd had om de foto te maken. Maar toen hebben ze een stukje als toetje gehad en waren ze weer helemaal blij. Ingrediënten:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een bakvorm in met boter en bebloem deze. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af, zodat alles bij de hand staat. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden. Mix de boter met de suiker, kokosbloesem en een snufje zout tot een smeuïg mengsel. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Blijf in de tussentijd het beslag goed door elkaar mixen. Als de eieren goed door het botermengsel zijn gemixt voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel (+ speculaaskruiden) toe. Blijf mixen tot je een glad cakebeslag hebt. Schil de peren en snijd deze in stukken. Spatel de stukjes peer samen met de mini pepernoten door het cakebeslag. Verdeel het cakebeslag over het cakeblik. Plaats het bakblik in de oven voor 50 à 60 minuten en bak de cake goudbruin op 150 graden. Test na 50 minuten met behulp van een satéprikker of de cake gaar is. Als er geen cakebeslag aan de prikker blijft plakken is de cake gaar, anders laat je de speculaas perencake staan tot deze gaar is. Iedere oven is namelijk anders dus gaat het te langzaam zet de oven een beetje warmer. Als de cake gaar is haal het bakblik dan uit de oven en laat de cake eerst 5 à 10 minuten afkoelen. Ga vervolgens met een mes langs de zijkanten van de cake (tussen het blik en de cake in), zodat je er zeker van bent dat de cake in ieder geval niet aan de zijkanten blijft plakken. Stort de cake op een rooster en laat deze daarop volledig afkoelen. Ik draai de cake altijd direct om, anders krijg je op de bovenkant de strepen van het rooster. Als je de bakvorm goed hebt bebloemd dan zal de cake niet blijven plakken. Garneer de cake voor het serveren door een paar pepernoten over de cake te raspen en de anderen erover te strooien.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |