Deze paling sandwich was echt heerlijk! Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik gek ben op paling. Er zijn weinig dingen waar je me in de nacht voor wakker zou mogen maken, al denken onze kinderen daar wel eens anders over. Maar sta je met paling of asperges voor de deur dan kom ik graag opendoen. Deze sandwiches kun je niet een dag van tevoren klaar maken, dan worden ze sompig. Maar je kunt wel onderdelen voorbereiden, zoals bij deze sandwich de garnalenmousse, de kruidenroomkaas en je kunt de paling ook de dag ervoor fileren. Zelf paling fileren is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je dit het beste kunt doen. Weet je niet hoe je paling moet fileren? Vraag het aan de palingboer, bij ons in de omgeving zit een goede palingboer die dat mij duidelijk en goed heeft uitgelegd. Kunnen zij je niet helpen, vraag je dan af waarom je daar bent, maar ik zal niet oordelen over waar jij je paling koopt. Op YouTube staan ook verschillende duidelijke filmpjes zodat je het zelf kunt doen. Maar pas op eenmaal zelf gefileerd wil je geen gefileerde meer. Ingrediënten voor 10 kleine sandwiches:
Garnalenmousse: Voor de garnalenmoes doe je 90 gram garnalen in hakmolen, samen met de mascarpone, zure room, 1 theelepel citroensap en 5 stelen bieslook grof gesneden. Hak het fijn tot een gladden mousse. Proef de mousse en breng op smaak met peper en zout. Kruidenroomkaas: Hak de overige bieslook, peterselie en basilicum fijn. Meng de verse kruiden door de roomkaas. Proef de roomkaas en breng deze op smaak met een beetje peper en zout. In handomdraai heb je een heerlijke zelfgemaakte kruidenroomkaas. Mocht je een kruid niet in je tuin hebben staan ook geen probleem laat hem dan weg en voeg iets meer van de andere kruiden toe. Ik heb ook alleen gebruikt wat er in mijn kruidenbak stond. Opbouwen van de sandwich met paling:
Als je geen gefileerde paling hebt gekocht, fileer dan eerst de paling. Was de sla en zorg dat deze weer enigszins droog is. Was de appel en snijd hier met een dunschiller dunne plakken vanaf. Besmeer deze met een beetje citroen, zodat ze niet gaan verkleuren. Besmeer het eerste sneebrood met 3 eetlepels garnalenmousse. Bekleed de snee vervolgens met de sla. Smeer de 2de sneebrood in met de kruidenroomkaas. Leg het besmeerde sneebrood op de sla. Bekleed deze vervolgens volledig met de dunne plakken Granny Smith en leg daarop de paling. Maak de sandwich vervolgens af met het laatste sneebrood die leg je op de paling. Snijd de sandwich in gelijke stukken en prik er een satéprikker in zodat ze goed op elkaar blijven. Garneer de sandwich eventueel met de achter gehouden garnalen.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |