ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Salade en gepofte zoete aardappel

26/1/2015

0 Comments

 
Dit is een gerecht dat lang de tijd nodig heeft, omdat het ruim een uur duurt voordat de aardappel gepoft is. De oven doet dit werk, dus het is wel makkelijk te maken en stelt verder niets voor.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 2 zoete aardappels, 2 lente uien, ½ pakje Philadelphia naturel, bieslook, 1 citroen, veldsla, 2 geroosterde paprika’s (uit pot), 2 grote tomaten, grote garnalen, olijfolie vergine, 1 teentje knoflook, peper, zout en aluminiumfolie.

Gepofte aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de aardappels goed af onder warm water, zodat al het zand eraf is. Prik met een vork gaatjes in de aardappel en pak ze in met aluminiumfolie. Plaats de pakketjes voor minimaal 40 minuten in de oven en kijk na de 40 minuten of hij gaar is. Als de aardappels nog niet gaar zijn plaats ze dan terug in de oven en kijk iedere 10 minuten even.

Intussen kun je het mengsel voor erin maken. Schep de helft van het bakje Philadelphia in een schaaltje. Snijd de bieslook fijn en voeg deze toe aan de Philadelphia. Pers of knijp een halve citroen uit en voeg dit ook toe aan de Philadelphia. Voeg een beetje peper en zout toe en klop dit mengsel goed los.

Haal de aardappels uit de oven en snijd er in het midden een punt uit, zodat je de aardappel kunt vullen met het Philadelphia mengsel dat je net gemaakt hebt. Pak de gevulde aardappel weer in de aluminiumfolie, maar laat nu de bovenkant open. Plaats dit voor ongeveer 5 minuten terug in de warme oven. Snijd intussen de lente ui en strooi deze na 5 minuten over de gevulde aardappel. Zet het geheel dan nog eens terug in de oven voor 3 minuten, zodat de lente ui niet verbrand.

Salade
Was de veldsla goed en laat hem uitlekken. Ondertussen kun je de paprika’s en tomaten in kleine stukjes snijden. Meng de sla met paprika en tomaten in een grote kom. Knijp de andere helft van de citroen boven de sla uit. Bak de garnalen samen met een teentje knoflook en een beetje van de lente ui in een klein schuitje olijfolie een paar minuten op iedere kant tot ze mooi roze zijn. Voeg de garnalen, gebakken knoflook en lente ui en de olijfolie toe aan de salade en meng dit door elkaar.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact