Vandaag is mijn zus jarig dat moet natuurlijk gevierd worden met een heerlijk drankje, daarom speciaal vandaag weer een theecocktail. En deze cocktail heb ik misschien wel ontwikkeld op een donderdagochtend op een tijdstip dat het eigenlijk nog te vroeg was voor drank. Maar tja dan zijn er geen kinderen in huis en is het licht om te fotograferen in de woonkamer het beste. Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat deze cocktail zelfs in de ochtend in de smaak valt. In plaats van een champagne ontbijt een ontbijt met een heerlijke theecocktail. Aangezien je nooit 1 variant moet maken hebben later die dag mijn man en moeder de cocktails nog geproefd en is dit het resultaat. De variant met cava is lekker zoet en zacht als je de cava vervangt door spa rood heb je een cocktail met een bittere ondertoon. Ingrediënten voor 4 tot 6 glazen rozencocktail:
Laat de rozenthee voor 5 minuten in 400 ml water van 80 graden trekken. Houdt hierbij de thee voorschriften aan, zou je de thee in kokend water laten trekken dan kan deze bitter worden. Verwijder het zakje thee en laat de thee volledig afkoelen. De thee kun je in de ochtend of middag al zetten en laat deze verder afkoelen in de koelkast. Meng de koude thee met de rozenlikeur of siroop en schenk deze in een glas. Voeg een paar ijsklontjes per glas toe. Maak de cocktail af door de cava of spa rood erbij te schenken.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |